Αυτή η ψηφιακή κορνίζα επιτρέπει τη λήψη ψηφιακών καρτ ποστάλ από όλο τον κόσμο!


Αυτή η ψηφιακή κορνίζα επιτρέπει τη λήψη ψηφιακών καρτ ποστάλ από όλο τον κόσμο!

Ψηφιακή κορνίζα που δημιουργήθηκε από τον Cameron στο Hackaday, επιτρέπει στους φίλους να του στέλνουν εικόνες μέσω Διαδικτύου και ενημερώνεται αυτόματα με τις εικόνες που έχουν σταλεί τελευταίες.

Οι ψηφιακές κορνίζες δεν είναι νέα τεχνολογία. Δέχονται μια κάρτα SD φορτωμένη με εικόνες, και στη συνέχεια τις προβάλουν στην οθόνη. Η συγκεκριμένη όμως του Cameron είναι διαφορετική.

Η κορνίζα του Cameron δεν είναι έγχρωμη. Αντίθετα, χρησιμοποιεί οθόνη mono e-ink. Η κορνίζα διατηρεί την εικόνα ακόμα και όταν δεν παρέχεται ρεύμα, πράγμα που σημαίνει ότι όταν δεν αλλάζετε την εικόνα, η κορνίζα δε χρησιμοποιεί καθόλου ενέργεια. Ο “εγκέφαλος” που την τροφοδοτεί είναι ένα ESP32, το οποίο τροφοδοτείται από μπαταρία, και ο Cameron λέει ότι μπορεί να παρέχει αρκετές εκατοντάδες ενημερώσεις εικόνων με μία μόνο φόρτιση.

Ο Cameron πέρασε από μερικά στάδια στη συσκευή του, ξεκινώντας με ένα κανονικό πλαίσιο εικόνας και μια πλακέτα ESP32 για να καταλάβει τον κώδικα και τη γενική διαδικασία, μέχρι τελικά να μεταφερθεί το πρότζεκτ του σε ένα προσαρμοσμένο PCB με ένα επεξεργασμένο πλαίσιο για να κάνει τα πράγματα να δουλεύουν ακριβώς όπως ήθελε. Η λίστα βασικών στοιχείων είναι απλή:

Αυτό είναι λίγο ως πολύ. Λίγα καλώδια για τις συνδέσεις και λίγος χρόνος κωδικοποίησης και είστε έτοιμοι. Η πρώτη έκδοση της οθόνης χρησιμοποιούσε ένα Raspberry Pi Zero, αλλά ο Cameron αποφάσισε ότι το Pi ήταν υπερβολικό για αυτό το είδος έργου. Στη συνέχεια ανέπτυξε τον κώδικά του σε μια πλακέτα προγραμματισμού ESP32 πριν μεταβεί τελικά σε ένα προσαρμοσμένο PCB. Ο Cameron κυκλοφόρησε το σχέδιο κυκλώματος του PCB και τα αρχεία KiCAD σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε το δικό σας.

Δεν έχει κυκλοφορήσει τον κώδικα ακόμα, καθώς είναι συνδεδεμένος στον δικό του server. Λέει ότι δεν έχει αρκετή εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του ιστότοπου του ώστε να κάνει τον κώδικα δημόσιο για χρήση από όλους.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την ψηφιακή κορνίζα του Cameron καθώς και να κατεβάσετε το σχέδιο κυκλώματος του PCB εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Digital Frames

Πηγή:

Hackaday
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!