DIY ψηφιακή κορνίζα, αναπαράγει ταινίες σε εξαιρετικά αργή κίνηση!


DIY ψηφιακή κορνίζα, αναπαράγει ταινίες σε εξαιρετικά αργή κίνηση!

Ο χρήστης likeablob του Hackaday, δημιούργησε μια ψηφιακή κορνίζα με όνομα Slow Movie Player 7C, που αναπαράγει ταινίες σε εξαιρετικά αργή κίνηση.

Η συγκεκριμένη κορνίζα αναπαράγει ταινίες οι οποίες κανονικά χρειάζονται 30 λεπτά για να αλλάξουν ένα μόνο καρέ. Φανταστείτε μια ταινία η οποία έχει διάρκεια 2 ώρες. Θα χρειαζόσασταν περίπου έντεκα χρόνια για να την παρακολουθήσετε ολόκληρη με αυτό τον ρυθμό αλλαγής καρέ κάθε μισή ώρα.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ αναπτύχθηκε από τον χρήστη likeablob του Hackaday. Χρησιμοποιεί μια πλακέτα ανάπτυξης ESP32 σε λειτουργία Deep Sleep, και “ξυπνάει” μόνο όταν χρειάζεται να ανανεώσει το καρέ της ταινίας. Ο ρυθμός ανανέωσης στην οθόνη Waveshare ACeP 7-colour e-paper που χρησιμοποιεί ο δημιουργός, διαρκεί περίπου 35 δευτερόλεπτα, επειδή η συγκεκριμένη οθόνη, δεν ενημερώνεται γρήγορα όσο αφορά τον ρυθμό ανανέωσης των καρέ. Αυτό όμως που κάνει η συγκεκριμένη οθόνη, είναι να κρατά και να εμφανίζει μια εικόνα χωρίς να χρειάζεται καμία άλλη παρέμβαση, ή ενέργεια από τη στιγμή που θα τη λάβει.

Ο αργός ρυθμός ανανέωσης της οθόνης στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι τόσο σημαντικός όταν αλλάζει το καρέ κάθε μισή ώρα περίπου. Η αναπαραγωγή ταινιών σε αυτή την οθόνη δεν είναι ιδιαίτερα πρακτική, αλλά είναι μια ψηφιακή κορνίζα που θα μπορούσε κυριολεκτικά να λειτουργεί για χρόνια με μερικές κλασικές μπαταρίες, χωρίς να επαναλαμβάνεται ποτέ η ίδια εικόνα. Σύμφωνα με το δημιουργό, μπορεί να λειτουργεί για 1.2 χρόνια, με τη χρήση μιας μπαταρίας χωρητικότητας 2000mAh. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ έχει υποδοχή για κάρτες microSD (MMC_SD).

Αν τα πάτε καλά με τα ηλεκτρονικά, και θέλετε να ξεκινήσετε ένα τέτοιο πρότζεκτ, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο Hackaday εδώ. Μπορείτε να κατεβάσετε τον κώδικα και τα αρχεία CAD που απαιτούνται, από το GitHub εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Digital Frames super slow motion

Πηγή:

Hackaday
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!