DxO Mark, το Sony Xperia Z5 είναι ο νέος βασιλιάς


DxO Mark, το Sony Xperia Z5 είναι ο νέος βασιλιάς

To νέο smartphone της Sony αν και ελάχιστα, μόλις για ένα βαθμό, κατάφερε να πάρει τα ηνία από το Samsung Galaxy S6 Edge και να καταλάβει την πρώτη θέση (ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί το νέο iPhone 6S).

Sony Xperia Z5-3

To Sony Xperia Z5 ξεπέρασε το προηγούμενο μοντέλο Xperia Z3 κατά 5 βαθμούς, εμφανίζοντας σαφή βελτίωση στην ποιότητα εικόνας. Στα πλεονεκτήματα του έχουμε το πολύ καλό σύστημα αυτόματης εστίασης, την καλή λειτουργία της ισορροπίας λευκού και την καλή απόδοση σε χαμηλό φωτισμό.

Απέναντι στο Samsung Galaxy S6 Edge αν και στη φωτογραφία ισοβαθμούν στην λήψη video το Sony Xperia Z5 υπερέχει.

Sony Xperia Z5-1

Μπορείτε να διαβάσετε το review της DxO Mark εδώ.

Tην τριάδα πίσω από τα Sony Xperia Z5 και Samsung Galaxy S6 Edge κλείνει το Google Nexus 6P.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DxOMark
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Κλασσική περίπτωση DxO. Κοιτάς το συνολικό σκορ και όχι τα επιμέρους τεστ που κρύβεται η ουσία. Τα ίδια έλεγε η DxO και για το Ζ1/Ζ3. Το έβγαζε με υψηλότερο σκορ από το nokia 808. Αποτέλεσμα να με πιάσουν τα γέλια όταν είδα δείγματα φωτογραφιών στο ιντερνετ. Απλά δε βλέπονταν! Ενα μάτσο χάλια από artifacts και καταστροφή κάθε texture. Η υπεροχή του 808/1020 ήταν πασιφανέστατη με την πρώτη 1:1 ματιά.
    Διαβάζοντας τα επιμέρους στοιχεία η “παρεξήγηση” αποσαφηνίστηκε. Στην ουσία των πραγμάτων (μετρήσεις) texture/artifacts ήταν κακές και εξηγούσαν την χάλια (συγκριτικά με αυτό που περιμένεις) εικόνα των κινητών αυτών. Δυστυχώς στο γενικό σκορ το DxO βάζει στην ίδια μοίρα AF (ταχύτητα/ακρίβεια) με το artifacts. Το πρώτο δεν έχει καμία επίπτωση στη ποιότητα της φωτογραφίας το δεύτερο μπορεί να είναι το Α και το Ω.

    Χαίρομαι πάντως που βελτιώθηκε σε σχέση με το Z1/Z3.

    Nokia 808
    Texture 84
    Noise 88
    Artifacts 89

    Z5
    Texture 89
    Noise 85
    Artifacts 76

    To artifacts 76 προδίδει ένα μάλλον καλά κρυμμένο μυστικό, ότι και το “καλό” texture που είναι 89 οφείλεται σε oversharping που συνηθίζεται στα κινητά. Φοβάμαι ότι πρόκειται για ένα κλασσικό sony αισθητήρα κινητού (μια oversharpened ελαιογραφία). Άρα αν θέλετε να έχετε εικόνα της διαφοράς δυναμικότητας κρατήστε απλά τη μέτρηση artifacts και αυτή να κοιτάτε πρώτη (και ίσως μόνη). Το 808/1020 παραμένει το καλύτερο φωτοκινητό (για φωτογραφία πάντα όχι βίντεο) με πολύ καθαρότερες φωτογραφίες σε 1:1 θέαση. Μια απλή θέαση δειγμάτων (το οποίο μόλις έκανα) χωρίς κανένα τεστ πίθει μόνο του.

    Δε λέω ότι δεν βγάζει “καλές” φωτογραφίες το Ζ5 (για κινητό) λέω δεν είναι βασιλιά και απέχει από αυτόν. Και για να μη με λέτε προκατειλημμένο το Ζ5 σκεφτομαι να είναι το επόμενο κινητό μου (z5c ή z3c) αλλα τι να κάνω στο θέμα κάμερας θα συμβιβαστώ από το 808 που θα πρέπει να αφήσω όταν το κάνω. Δυστυχώς το Ζ5 επέλεξε και αυτό πολύ ευρυγώνιο φακό οπότε ούτε την παραμόρφωση γλιτώνουμε (ελάττωμα και του 808/1020). Τα κεφάλια θα βγαίνουν αυγά στις άκρες..

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!