DxOMark: Η Canon EOS R3 έχει τον καλύτερο αισθητήρα της Canon και είναι η καλύτερη κάμερα σε χαμηλό φωτισμό σπάζοντας την κυριαρχία της Sony!


DxOMark: Η Canon EOS R3 έχει τον καλύτερο αισθητήρα της Canon και είναι η καλύτερη κάμερα σε χαμηλό φωτισμό σπάζοντας την κυριαρχία της Sony!

Η DxOMark τέσταρε την Canon EOS R3 στα εργαστήρια της και της έδωσε συνολική βαθμολογία 96.

Η DxOMark αναφέρει:

Η Canon EOS R3 πέτυχε υψηλή βαθμολογία αισθητήρα DXOMARK 96, η οποία την τοποθετεί μπροστά σε ποιότητα εικόνας από οποιονδήποτε προηγούμενο αισθητήρα Canon στην κατάταξή μας, ακόμη και πάνω από τον αισθητήρα των 45 MP της EOS R5, αν και με μικρή διαφορά (95). Η ποιότητα εικόνας από την Canon EOS R3 είναι επίσης πάνω από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της στην αγορά, την 24 MP Sony A9 II, με 93 βαθμούς στην «κατάταξη» των αισθητήρων μας.

Έχει εξαιρετικό μέγιστο βάθος χρώματος που μετριέται στα 25 bit στην εγγενή βάση και μόλις λιγότερο από 15 στοπ (14,7 EV) δυναμικού εύρους. Ο νέος «stacked» αισθητήρας CMOS τα καταφέρνει επίσης εξαιρετικά στην κατηγορία ISO (Sports) χαμηλού φωτισμού, ένας αριθμός που βασίζεται σε ορισμένα όρια για το βάθος χρώματος, το δυναμικό εύρος και τα επίπεδα θορύβου. Πράγματι, με σκορ ISO 4086, ο νέος αισθητήρας Canon κατατάσσεται στην πρώτη θέση για όλα τα Full Frame μοντέλα, και είναι πάνω (+0,13 EV) από τον επόμενο καλύτερο, αυτόν της Sony A7 II στα ISO 3730 και πάνω από αυτόν της Sony A9 II με ISO 3434.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που μία Canon κάμερα καταφέρνει να πατήσει κορυφή στην κατάταξη της DxOMark, έστω και αν αυτό έγινε μόνο στην κατηγορία χαμηλού φωτισμού. Η Canon EOS R3 στην γενική κατάταξη πήρε την 15η θέση πίσω από τις, μεταξύ άλλων, Panasonic Lumix S1, Nikon D850, Sony a7R III, Nikon Z 7II και ισοβαθμώντας με τις Leica Q2, Pentax K-1, Nikon D800E, Sony a7 III.

Στην κατάταξη για το δυναμικό εύρος πήρε την 7η θέση, πίσω από τις Hasselbald 1D-50c, Nikon D850, Sony a7R IV, Nikon D810, Nikon Z7 II και Pentax 645Z και στην κατάταξη για το βάθος χρώματος την 33η θέση (θέση στην οποία οφείλεται και η χαμηλή κατάταξη της στην γενική βαθμολογία).

Εκεί όμως που διέπρεψε είναι η απόδοση στον χαμηλό φωτισμό, καθώς βρέθηκε στην 3η θέση, πίσω μόνο από τις κάμερες μεσαίου φορμά Pentax 645Z και Hasselblad X 1D-50c.

Στα συμπεράσματα η DxOMark αναφέρει:

Η εισαγωγή μιας κάμερας προσανατολισμένης προς τη σειρά ‘3’ με ενσωματωμένη κατακόρυφη λαβή που βρίσκεται στη μέση μεταξύ της υπάρχουσας σειράς ‘1’ και της δημοφιλούς σειράς ‘5’ προκαλεί λίγη σύγχυση, ειδικά καθώς το νέο μοντέλο φαίνεται να αναλαμβάνει τον ρόλο που προορίζεται για την Canon EOS-1DX Mark III. Ενώ θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε ποια μορφή θα έχει μια πιθανή κορυφαία EOS R1, η Canon EOS R3 είναι σίγουρα ένας συναρπαστικός υποψήφιος για την αγορά που προορίζεται. Όχι μόνο έχει εξαιρετικό δυναμικό εύρος σε βασικές χαμηλές, μεσαίες και υψηλές ευαισθησίες, αλλά έχει την καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό από οποιαδήποτε Full Frame κάμερα στη βάση δεδομένων μας. Αυτό καθιστά την Canon EOS R3 μια πολύ ελκυστική επιλογή για τους χρήστες της Canon EOS-1DX Mark III που μεταβαίνουν στο mirrorless σύστημα RF της Canon και είναι μια σταθερή επιλογή για οποιονδήποτε νέο φωτογράφο στη μάρκα Canon.

Διαβάστε το review της DxOMark εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon eos r3 DXOMArk
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!