Ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Μέρα & Νύχτα» από τους τελειόφοιτους της ΣΑΕΚ Αγίων Αναργύρων


Ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Μέρα & Νύχτα» από τους τελειόφοιτους της ΣΑΕΚ Αγίων Αναργύρων

About PhotoNews: PhotoNews is your trusted source for up-to-date news coverage and reporting. Όλα τα νέα για φωτογραφία, βίντεο και δημιουργία περιεχομένου! We provide reliable, well-researched news content to keep you informed and help you make better decisions. This content focuses on Ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Μέρα & Νύχτα» από τους τελειόφοιτους της ΣΑΕΚ Αγίων Αναργύρων and related topics.

Από 21 έως 23 Ιουνίου, η έκθεση «Μέρα & Νύχτα» παρουσιάζει 11 φωτογραφικές προσεγγίσεις του ηλιοστασίου, εμπνευσμένες από ποίηση του Σεφέρη.

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας
των τελειόφοιτων της ειδικότητας «Τέχνη Φωτογραφίας»
της Σ.Α.Ε.Κ. Αγίων Αναργύρων
στο χώρο για τη φωτογραφία ΥπΟψΗ
21 – 23 Ιουνίου 2025, 8-11μ.μ.

Στην έκθεση Μέρα & Νύχτα παρουσιάζονται φωτογραφικά έργα των 11 τελειόφοιτων φωτογράφων της ΣΑΕΚ Αγίων Αναργύρων, τα οποία δημιουργήθηκαν τους τελευταίους μήνες, κάτω από ένα κοινό θέμα, το Ηλιοστάσιο.

Το θέμα προσεγγίστηκε φωτογραφικά με διαφορετικό τρόπο από τον κάθε σπουδαστή, έχοντας ως βοήθημα εκκίνησης της διαδικασίας της έμπνευσης, το ποίημα του Γιώργου Σεφέρη, Θερινό Ηλιοστάσιο (http://users.uoa.gr/~nektar/arts/tributes/george_seferis/summer_solstice.htm).
Από αυτό το ποίημα, τελικά, οι σπουδαστές κλήθηκαν να επιλέξουν κάποιους στίχους που να ταιριάζουν με τις φωτογραφικές σειρές που δημιούργησαν, όπως και έναν στίχο για τίτλο της έκθεσης.

Στην έκθεση Μέρα & Νύχτα, η οποία ανοίγει 21 Ιουνίου, την ημέρα του Θερινού Ηλιοστασίου, παρουσιάζονται 11 διαφορετικές φωτογραφικές προσεγγίσεις του Ηλιοστασίου, με συνοδευτικό κείμενο της έκθεσης ένα νέο ποίημα που προέκυψε από τους επιλεχθέντες στίχους του ποιήματος του Γιώργου Σεφέρη, οι οποίοι συναρμόστηκαν με ντανταϊστική και καταστασιακή τεχνοτροπία, ακολουθώντας τη ροή παρουσίασης των φωτογραφιών της έκθεσης.


Στην έκθεση συμμετέχουν οι:
Εύα Βλάχου,
Άννα Γκζιμπόβσκα,
Δημήτρης Κολιολιός,
Νίκη Μουμούρη,
Τόνια Νικολοπούλου,
Μαρία Παππά,
Φραντζέσκος Πασανικολάκης,
Γιώργος Σαχίνης,
Σταύρος Τζιώρας,
Ευγένιος Τσιαμτσίκας,
Μάριος Χότζα.

Επιμέλεια έκθεσης:
Παύλος Σατόγλου


Εγκαίνια: Σάββατο 21 Ιουνίου, στις 8 μ.μ.
Ημέρες λειτουργίας: από 21 έως και 23/6/2025
Ωρες λειτουργίας: 8 – 11 μ.μ.
Διεύθυνση: Θουκυδίδου 10 Περιστέρι
(πλησίον σταθμού μετρό Περιστέρι)

Πληροφορίες:  
https://merakainyxta.neocities.org/
https://www.instagram.com/mera_kai_nyxta/
https://www.facebook.com/events/1371392990824960/1371393004158292/

What can I find on PhotoNews?

PhotoNews offers comprehensive news coverage with regular updates, detailed analysis, and news-related content to keep you informed.

How often is the content updated?

We regularly update our news content to ensure you have access to the latest and most accurate information available in the industry.

Why choose PhotoNews for news?

PhotoNews is committed to providing reliable, well-researched news content from experienced contributors and trusted sources.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.