Οι δημιουργοί του Adobe Photoshop μιλάνε για την ιστορία του

Οι φωτογράφοι αλλά και οι κινηματογραφιστές το χρησιμοποιούν ως απαραίτητο εργαλείο της δουλειάς τους, ενώ στη καθημερινή επικοινωνία μας η επεξεργασία της εικόνας έχει γίνει συνώνυμο με τη λέξη Photoshop.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε την ιστορία δημιουργίας του, την επιλογή του ονόματος και την εξέλιξη του από τους ίδιους τους δημιουργούς του.  Πίσω στο 2010 και λίγο μετά τη πρεμιέρα της ταινίας Avatar (στην οποία χρησιμοποιήθηκε το Photoshop) οι John Knoll, Thomas Knoll, Russell Brown και Steve Guttman, μαζεύτηκαν στο ίδιο τραπέζι μετά από σχεδόν 20 χρόνια και θυμήθηκαν τα “παλιά”.

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος, επαγγελματίας δημιουργός εικόνων με έντονη εστίαση στη δημιουργία φιλμ διατήρησης, τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση και τον αντίκτυπό τους στην Ελλάδα. Βάση του είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης και πάθος του είναι η αποτύπωση της ομορφιάς της φύσης, της άγριας ζωής και των τοπίων. Είναι ο δημιουργός του pttl.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!