To Associated Press αγοράζει ποσοστό του Bambuser. Το μέλλον του φωτορεπορτάζ μοιάζει αβέβαιο;

Ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου, το Associated Press, αγόρασε μέρος της ιστοσελίδας Bambuser.

Η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί με σκοπό να μπορεί ο  οποιοσδήποτε να ανεβάζει video από όπου και αν βρίσκεται.  Αυτό σημαίνει ότι ένα απλός άνθρωπος που βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων, όπως π.χ. σε μία διαδήλωση, μπορεί χρησιμοποιώντας τη Bambuser να ανεβάσει με ευκολία ένα μικρό video της κατάστασης στην οποία βρίσκεται.  Εδώ και καιρό ακούγεται ο όρος πολίτες – δημοσιογράφοι (citizen journalists), ο οποίος αναφέρεται σε απλούς ανθρώπους που μετατρέπονται σε φωτο-ειδησεογράφους και προμηθεύουν με υλικό τα Μ.Μ.Ε. από την περιοχή που βρίσκονται, περιοχή με συνήθως μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.  Αυτό γίνεται κυρίως μέσω ιστοσελίδων όπως η Bambuser, η Flickr και παρόμοιες.

Το AP χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα Bambuser ήδη μέσω των ρεπόρτερ της, για εσωτερική πληροφόρηση, αλλά η απόφαση να αγοράσει μέρος της ίσως κρύβει κάτι άλλο;

Με την πρόσφατη ενέργεια της εφημερίδας Chicago Sun-Times,  να απολύσει 28 φωτογράφους της, με την αιτιολογία ότι μπορεί πλέον να βρίσκει υλικό μέσω του διαδικτύου πολύ πιο οικονομικά, είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι κινήσεις ακόμα και μεγάλων πρακτορείων.

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος, επαγγελματίας δημιουργός εικόνων με έντονη εστίαση στη δημιουργία φιλμ διατήρησης, τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση και τον αντίκτυπό τους στην Ελλάδα. Βάση του είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης και πάθος του είναι η αποτύπωση της ομορφιάς της φύσης, της άγριας ζωής και των τοπίων. Είναι ο δημιουργός του pttl.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!