Ανακοίνωση Π.Ο.Φ. για MyPhoto: «Όχι» στο 150, αίτημα επιστροφής στα 50

Η Π.Ο.Φ. ζητά επιστροφή στα 50 και σταθερό πλαίσιο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων (Π.Ο.Φ.) εξέδωσε ανακοίνωση μετά την αιφνιδιαστική αλλαγή στο MyPhoto, όπου το ημερήσιο όριο ανεβάσματος φωτογραφιών αυξήθηκε από 50 σε 150.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Θέμα: Ενημέρωση για τη σημερινή αύξηση του ημερήσιου ορίου ανεβάσματος στο MyPhoto (από 50 σε 150) – Υπενθύμιση της προσπάθειας για 300 και η στάση της Π.Ο.Φ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων ενημερώνει όλα τα μέλη της ότι σήμερα παρατηρήθηκε αιφνιδιαστική αλλαγή στο ημερήσιο όριο ανεβάσματος φωτογραφιών στην πλατφόρμα MyPhoto, το οποίο αυξήθηκε από 50 σε 150 ανεβάσματα ημερησίως, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή επίσημη διαβούλευση με τον κλάδο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια του πρόσφατου προβληματισμού που είχε προκληθεί, όταν υπήρξε προσπάθεια αύξησης του ορίου έως και τα 300 ανεβάσματα ημερησίως, κάτι που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον χώρο μας. Μετά από παρεμβάσεις και αντιδράσεις, το όριο τότε είχε επανέλθει στα 50, που αποτελεί ένα πιο ρεαλιστικό πλαίσιο για την καθημερινή λειτουργία των επαγγελματικών φωτογραφείων.

Η σημερινή νέα αύξηση, έστω και στα 150, αποδεικνύει ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό και ότι υπάρχει κίνδυνος να επανέλθουν ακόμη πιο ακραίες ρυθμίσεις.


Γιατί αντιδρούμε στην αύξηση του ορίου

Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι η αύξηση αυτή:

  • Ευνοεί δυσανάλογα μεγάλες επιχειρήσεις και δίκτυα, τα οποία μπορούν να λειτουργούν μαζικά και κεντρικά, ανεβάζοντας φωτογραφίες για πολλά σημεία/υποκαταστήματα.
  • Δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς τα μικρά φωτογραφεία αδυνατούν να ανταγωνιστούν σε όγκο και κόστος.
  • Σπρώχνει την αγορά σε συγκέντρωση εργασιών, μειώνοντας περαιτέρω το αντικείμενο των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών φωτογράφων.
  • Προκαλεί αστάθεια και ανασφάλεια, αφού οι αλλαγές γίνονται αιφνιδιαστικά και χωρίς σαφές πλαίσιο.

Το όριο των 50 ανεβασμάτων ήταν και παραμένει δικαιότερο και πιο λειτουργικό, καθώς ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες ενός ανεξάρτητου φωτογραφείου και αποτρέπει τη μαζική εκμετάλλευση της διαδικασίας από λίγους.


Η επίσημη στάση της Ομοσπονδίας

Η Π.Ο.Φ. έχει ήδη προχωρήσει σε νέα επίσημη παρέμβαση προς τους αρμόδιους φορείς, ζητώντας:

  • την άμεση επαναφορά του ορίου στα 50 ανεβάσματα,
  • έγγραφη ενημέρωση για τους λόγους που έγινε η σημερινή αλλαγή,
  • σταθερό πλαίσιο χωρίς αιφνιδιαστικές αυξήσεις που επηρεάζουν άμεσα την αγορά και την επιβίωση των επαγγελματικών φωτογραφείων.

Τι ζητάμε από τα μέλη μας

  • Να παραμείνουν ενημερωμένα και σε επαγρύπνηση, καθώς είναι πιθανό να υπάρξουν περαιτέρω μεταβολές.
  • Να στηρίξουν ενωμένοι τις ενέργειες της Ομοσπονδίας.
  • Να ενημερώνουν την Π.Ο.Φ. για τυχόν περιστατικά, προβλήματα ή πρακτικές που προκύπτουν από την αύξηση του ορίου.

Η Π.Ο.Φ. θα συνεχίσει να υπερασπίζεται οργανωμένα και δυναμικά τα δικαιώματα του κλάδου και θα σας ενημερώνει άμεσα για κάθε νεότερη εξέλιξη.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κοντσίδης

Η Γεν. Γραμματέας
Εύη Φανίδου


Απέκτησε το Luminar με έκπτωση, με τον κωδικό pttl20,
κάνε κλικ στην εικόνα

Luminar - Λογισμικό Επεξεργασίας φωτογραφιών

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

pttlgr team

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!