H Sony αναβαθμίζει τις XQD κάρτες μνήμης της

Η Sony προχώρησε στην αναβάθμιση των XQD καρτών μνήμης της, έτσι ώστε να είναι απόλυτα συμβατές με τις νέες 4K videocameras που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες.
Για την νέα Sony PXW-Z100 η Sony αναβάθμισε τη σειρά XQD καρτών, S-Series, οι οποίες πλέον έχουν ταχύτητα μεταφοράς μέχρι 180MB/s, ενώ για τη Sony FDR-AX1, δημιούργησε τη νέα σειρά καρτών XQD, N-series, κατάλληλες για εγγραφή 4K video.
Και οι δύο σειρές έχουν κάρτες μνήμης με χωρητικότητα 32GB και 64GB.
Η σειρά N θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο με τιμές, 109 δολάρια για την 32GB και 219 δολάρια για την 64GB, ενώ η σειρά S θα είναι διαθέσιμη τον Νοέμβριο με τιμές, 229 δολάρια για την 32GB και 369 δολάρια για την 64GB.

Οι XQD κάρτες μνήμης δημιουργήθηκαν για να αντικαταστήσουν τις Compact Flash. Για την δημιουργία τους συνεργάστηκαν οι Sandisk, Sony και Nikon. Η πρώτη μηχανή που είχε υποδοχή για XQD κάρτα μνήμης ήταν η Nikon D4. Προς το παρόν πάντως μόνο η Sony και η Lexar διαθέτουν XQD κάρτες μνήμης, ενώ πλην της Nikon D4 και των νέων καμερών της Sony, δεν έχουμε κάποια άλλη εταιρεία να διαθέτει μηχανές με υποδοχή για XQD.

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος, επαγγελματίας δημιουργός εικόνων με έντονη εστίαση στη δημιουργία φιλμ διατήρησης, τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση και τον αντίκτυπό τους στην Ελλάδα. Βάση του είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης και πάθος του είναι η αποτύπωση της ομορφιάς της φύσης, της άγριας ζωής και των τοπίων. Είναι ο δημιουργός του pttl.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!