Nikon: Ανακοίνωσε έκτακτη ζημιά, συνεχίζει την αναδιάρθρωση, μειώνει το προσωπικό

Η Nikon παρουσίασε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο, του οικονομικού έτους που κλείνει στις 31 Μαρτίου 2017.

Μαζί με τα αποτελέσματα αυτά είδαμε και μία ειδική ανακοίνωση “αναγνώρισης έκτακτης ζημιάς”, με βάση τα δεδομένα από την 1η Απριλίου 2016 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016 (9 μήνες).

Η ζημία είναι στα 29.790 εκατομμύρια Γεν, λόγω των διαγραφών από τα αποθέματα του τμήματος Semiconductor Lithography Business και των εξόδων της αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Ανάμεσα στα άλλα έχουμε και ειδική ανακοίνωση για πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την εταιρεία, 1000 υπαλλήλων.

Η Nikon άλλαξε και τις προβλέψεις της για το οικονομικό έτος που κλείνει στις 31 Μαρτίου 2017, προβλέποντας χαμηλότερες πωλήσεις (από 800.000 στσ 750.000 εκατομμύρια Γεν) και έσοδα (από 52.000 στα 47.000 εκατομμύρια Γεν) και μεγαλύτερη ζημία (από 6.000 στα 9.000 εκατομμύρια Γεν).

Οι έκτακτες ζημιές για το έτος θα αγγίξουν τα 53 δισεκατομμύρια Γεν (από τα 48 δισεκατομμύρια Γεν που είχαν ανακοινωθεί), στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου υπαλλήλων.

Ας ελπίσουμε η Nikon να καταφέρει να ανακάμψει την επόμενη χρονιά (ξεκινάει στις 1 Απριλίου).

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος, επαγγελματίας δημιουργός εικόνων με έντονη εστίαση στη δημιουργία φιλμ διατήρησης, τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση και τον αντίκτυπό τους στην Ελλάδα. Βάση του είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης και πάθος του είναι η αποτύπωση της ομορφιάς της φύσης, της άγριας ζωής και των τοπίων. Είναι ο δημιουργός του pttl.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!