Πουλί κλέβει κάμερα-αυγό και καταγράφει μοναδικά πλάνα αποικίας πιγκουίνων

Κάτι τρέχει στην φύση καθώς όλο και περισσότερα ζώα κλέβουν ή προσπαθούν να κλέψουν κάμερες.

Στα γρήγορα θα σας θυμίσουμε την επιτυχημένη κλοπή μηχανής από αετό και την αποτυχημένη προσπάθεια ενός καβουριού.

Τελευταία “κλοπή” είχαμε στα γυρίσματα της σειράς ντοκιμαντέρ του BBC , “Penguins — Spy in the Huddle”, την οποία είχαμε αναφέρει παλαιότερα με αφορμή τις κατασκοπευτικές κάμερες που χρησιμοποιούνται για την καταγραφή της ζωής των πιγκουίνων.

Ανάμεσα σε αυτές κατασκοπευτικές κάμερες που χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα είναι και η κάμερα-αυγό. Το αρπακτικό πουλί του είδους caracara, που θα δείτε στο παρακάτω video, ξεγελάστηκε τόσο πολύ από την ομοιότητα της κάμερα-αυγού με ένα πραγματικό αυγό πιγκουίνου, με αποτέλεσμα να την κλέψει και να πετάξει μακριά καταφέρνοντας να καταγράψει μοναδικά πλάνα της αποικίας των πιγκουίνων. Και όπως θα δείτε δεν ήταν το μόνο αρπακτικό πτηνό στην περιοχή που ξεγελάστηκε.

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος, επαγγελματίας δημιουργός εικόνων με έντονη εστίαση στη δημιουργία φιλμ διατήρησης, τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση και τον αντίκτυπό τους στην Ελλάδα. Βάση του είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης και πάθος του είναι η αποτύπωση της ομορφιάς της φύσης, της άγριας ζωής και των τοπίων. Είναι ο δημιουργός του pttl.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!