Επιβατηγό αεροπλάνο συγκρούστηκε με drone στον Καναδά

To πρώτο περιστατικό σύγκρουσης drone με αεροπλάνο φαίνεται ότι καταγράφηκε στον Καναδά.

Όπως αναφέρουν τα Reuters, CBC Καναδά και η Washingtonpost το drone χτύπησε το αεροπλάνο πάνω από το αεροδρόμιο του Κεμπέκ.

Αν και δεν υπήρξαν επιπτώσεις για το ελικοφόρο δικινητήριο αεροπλάνο, τύπου Beech 100 King Air, στο οποίο επέβαιναν 6 επιβάτες και 2 μέλη πληρώματος, η σύγκρουση έγινε καθώς το drone πετούσε σε ύψος 450 μέτρων και σε μικρότερη από την απόσταση που επιτρέπετε από το αεροδρόμιο, η οποία στον Καναδά είναι 5.5 χιλιόμετρα.

Το Reuters αναφέρει ότι στον Καναδά και μέχρι σήμερα, από την αρχή του χρόνου, έχουν αναφερθεί 131 περιστατικά παραβίασης των κανόνων αεροπλοΐας από drone.

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος, επαγγελματίας δημιουργός εικόνων με έντονη εστίαση στη δημιουργία φιλμ διατήρησης, τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση και τον αντίκτυπό τους στην Ελλάδα. Βάση του είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης και πάθος του είναι η αποτύπωση της ομορφιάς της φύσης, της άγριας ζωής και των τοπίων. Είναι ο δημιουργός του pttl.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!