Fujifilm GFX 50S: Αυτή είναι η πρώτη mirrorless μηχανή μεσαίου φορμά

Σε μία πολύ σημαντική παρουσίαση η Fujifilm ταρακούνησε το φωτογραφικό κόσμο με τη νέα της mirrorless μηχανή.

Η Fujifilm GFX 50S αποτελεί την απαρχή του νέου συστήματος της εταιρείας στο μεσαίο φορμά, Fujifilm GFX, το οποίο έρχεται να εκτινάξει την ανάλυση και τις δυνατότητες για τους φωτογράφους.

Fujifilm GFX 50S

O αισθητήρας της νέας μηχανής είναι μεγέθους Fujifilm G Format 43.8×32.9mm (1.7x μεγαλύτερος από τον Full Frame και 4x μεγαλύτερος από τον APS-C) και ανάλυσης 51.4 megapixels, με crop factor 0.79x, o οποίος επιτρέπει στο φωτογράφο να επιλέξει την αναλογία που θέλει ανάμεσα σε 4:3 (default), 3:2, 1:1, 4:5, 6:7 και 6:17.

Fujifilm GFX

Επιπλέον διαθέτει επεξεργαστή Fujifilm X-Processor Pro, αποσπώμενο οφθαλμοσκόπιο που μπορεί να αλλάζει τη γωνία που χρησιμοποιείται, οθόνη στο πίσω μέρος και μικρή οθόνη για τις ρυθμίσεις στο πάνω μέρος και ήδη η ιαπωνική εταιρεία έχει αναπτύξει λογισμικό για tethered φωτογράφιση (δηλαδή σε σύνδεση με Η/Υ).

Fujifilm GFX 50S

Η μηχανή δέχεται GF φακούς του νέου G Mount (οι οποίοι όπως και η νέα μηχανή είναι αδιάβροχοι και ανθεκτικοί σε θερμοκρασίες μέχρι -10 βαθμούς Κελσίου) και η εταιρεία θα ξεκινήσει με συνολικά 6 φακούς, από τους οποίους διαθέσιμοι θα είναι οι δύο GF63mmF2.8 R WR (50mm σε φορμά 35mm) και GF32-64mmF4 R LM WR (25-51mm σε φορμά 35mm). Θα ακολουθήσουν οι macro 1:0.5 GF120mmF4 Macro R LM OIS WR (95mm σε φορμά 35mm), GF110mmF2 R LM WR (87mm σε φορμά 35mm), GF23mmF4 R LM WR (18mm σε φορμά 35mm), GF45mmF2.8 R WR (35mm σε φορμά 35mm).

1
GF32-64mmF4 R LM WR
3
GF63mmF2.8 R WR
2
GF23mmF4 R LM WR
4
GF45mmF2.8 R WR
6
GF110mmF2 R LM WR
5
GF120mmF4 Macro R LM OIS WR

Τη Fujifilm GFX 50S αναμένουμε να δούμε να φτάνει στην αγορά μέσα στο 2017, με την τιμή (μαζί με το οφθαλμοσκόπιο και ένα φακό) να είναι πολύ κάτω από τα 10.000 δολάρια.

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος, επαγγελματίας δημιουργός εικόνων με έντονη εστίαση στη δημιουργία φιλμ διατήρησης, τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση και τον αντίκτυπό τους στην Ελλάδα. Βάση του είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης και πάθος του είναι η αποτύπωση της ομορφιάς της φύσης, της άγριας ζωής και των τοπίων. Είναι ο δημιουργός του pttl.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!