Η 500px ανακοίνωσε ότι χακαρίστηκε και διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα όλων των χρηστών της

Μία πολύ σημαντική ανακοίνωση έκανε η πλατφόρμα παρουσίασης εικόνων για φωτογράφους, 500px, σύμφωνα με την οποία μέσα στο 2018 έπεσε θύμα χάκερς.

Ο εντοπισμός της διείσδυσης στις βάσεις δεδομένων της 500px έγινε στις 8 Φεβρουαρίου του 2019 και σύμφωνα με τις έρευνες στις οποίες συμμετείχαν και οι αρχές, ανακαλύφθηκε ότι η ζημιά έγινε στις 5 Ιουλίου του 2018.

Η 500px αναφέρει ότι κλάπηκαν συγκεκριμένες πληροφορίες και ότι λόγω της παραβίασης κρίθηκε αναγκαστική η επαναφορά των κωδικών πρόσβασης για όλους τους χρήστες, περίπου 15 εκατομμύρια, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν/θα ειδοποιηθούν με email.

Οι πληροφορίες που κλάπηκαν είναι:
Το όνομα και το επώνυμό
Το όνομα χρήστη
Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συσχετίζεται με την είσοδο στο 500px
Ο κωδικός πρόσβασης
Η ημερομηνία γέννησής
Η πόλη, η πολιτεία
Το φύλο

Η 500px αναφέρει ότι επηρεάζονται όλοι οι χρήστες που είχαν κάνει εγγραφή στην πλατφόρμα πριν τις 5 Ιουλίου 2018.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος, επαγγελματίας δημιουργός εικόνων με έντονη εστίαση στη δημιουργία φιλμ διατήρησης, τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση και τον αντίκτυπό τους στην Ελλάδα. Βάση του είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης και πάθος του είναι η αποτύπωση της ομορφιάς της φύσης, της άγριας ζωής και των τοπίων. Είναι ο δημιουργός του pttl.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!