H Nikon ετοιμάζει δύο φακούς για Full Frame mirrorless μηχανή

Η Nikon φαίνεται να κατέθεσε δύο πατέντες για δύο φακούς που προορίζονται για χρήση με Full Frame mirrorless μηχανή.

Ξέρουμε ότι η Nikon εδώ και καιρό έχει εγκαταλείψει το σύστημα 1 που είχε δημιουργήσει στις mirrorless μηχανές, ένα σύστημα που στηρίζοταν σε μικρό αισθητήρα, μεγέθους μόλις 1″ (13.2 x 8.8 mm).

Ακόμα, από τις επαφές που είχαμε με τα στελέχη της Nikon στην Photokina 2016, είχαμε καταλάβει ότι η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζει κάτι στο τομέα των mirrorless μηχανών που θα είναι πολύ δυνατό.

Φυσικά όλοι ελπίζουμε σε μία mirrorless μηχανή, επαγγελματικού επιπέδου με αισθητήρα Full Frame, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις πατέντες για τους φακούς στα 52mm με F0.9 (!) και στα 36mm με F1.2.

Nikon 36mm f/1.2

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Nikon πατεντάρει φακούς για Full Frame mirrorless μηχανή, αλλά αυτή τη φορά ελπίζουμε περισσότερο στο να δούμε κάποια καλή mirrorless μηχανή, καθώς έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Nikon είχε κάνει κάποια κίνηση στις mirrorless μηχανές.

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος, επαγγελματίας δημιουργός εικόνων με έντονη εστίαση στη δημιουργία φιλμ διατήρησης, τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση και τον αντίκτυπό τους στην Ελλάδα. Βάση του είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης και πάθος του είναι η αποτύπωση της ομορφιάς της φύσης, της άγριας ζωής και των τοπίων. Είναι ο δημιουργός του pttl.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!