Η Nikon μηνύει την Sakar για αντιγραφή του σχεδίου των μηχανών Nikon 1

Η Nikon ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε μήνυση εναντίον της εταιρείας Sakar, γιατί η τελευταία αντέγραψε το σχέδιο και σύστημα Nikon 1, με την Polaroid iM1836.
Όταν ανακοινώθηκε η πρώτη mirrorless της Polaroid, η Polaroid iM1836, είχαμε όλοι δει την εκπληκτική ομοιότητα της, με τις mirrorless μηχανές της Nikon, όχι μόνο στο σχεδιασμό αλλά και στο μέγεθος του αισθητήρα (crop factor=2.7).
Η μήνυση κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης και στην ανακοίνωση της η Nikon τονίζει ότι προσπάθησε να έρθει σε συμφωνία με την Sakar, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να είναι εφικτό.

Μένει να δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης.

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος, επαγγελματίας δημιουργός εικόνων με έντονη εστίαση στη δημιουργία φιλμ διατήρησης, τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση και τον αντίκτυπό τους στην Ελλάδα. Βάση του είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης και πάθος του είναι η αποτύπωση της ομορφιάς της φύσης, της άγριας ζωής και των τοπίων. Είναι ο δημιουργός του pttl.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!