Ένας Σύρος πρόσφυγας φιλάει την κόρη του καθώς περπατάει στην καταιγίδα, στα ελληνικά σύνορα με την ΠΓΔΜ, κοντά στην Ειδομένη
Όπως κάθε χρόνο το πρακτορείο Reuters επέλεξε τις καλύτερες εικόνες που αντιπροσωπεύουν την χρονιά που μας αφήνει σε λίγες εβδομάδες.
Για το 2015 έχουμε συνολικά 94 εικόνες (σε σχέση με τις 57 του 2014), ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και φωτογραφίες των Γιάννη Μπεχράκη, Φώτη Πλέγα και Γιώργο Μουτάφη.
Οι φωτογραφίες των τριών φωτογράφων απεικονίζουν την οικονομική κρίση και το προσφυγικό δράμα στην Ελλάδα.
Μία μετανάστρια και το παιδί της φθάνουν σε βραχώδη παραλία της Λέσβου, αφού πέρασαν το Αιγαίο από τα Τουρκικά παράλια στη Λέσβο, 11 Οκτωβρίου 2015.
Reuters – Φώτης ΠλέκαςΈνας πρόσφυγας προετοιμάζεται να δώσει ένα μωρό σε ένα εθελοντή ναυαγοσώστη, καθώς ένα μισοβυθισμένο καταμαράν με 150 πρόσφυγες, οι περισσότεροι Σύροι, έφτασε περνώντας το Αιγαίο από την Τουρκία, στο νησί της Λέσβου, 30 Οκτωβρίου 2015.
Reuters – Γιώργος ΜουτάφηςΜετανάστες και πρόσφυγες περιμένουν να περάσουν τα σύνορα από την Ελλάδα στα Σκόπια, κοντά στο ελληνικό χωριό Ειδομένη, 7 Σεπτεμβρίου 2015.
Reuters – Γιάννης ΜπεχράκηςΣύροι δημιουργούν ασφαλή διάδρομο για τις γυναίκες, μετά τις συγκρούσεις που έγιναν κατά την εγγραφή τους στο εθνικό στάδιο της Κω, 11 Αυγούστου 2015.
Reuters – Γιάννης ΜπεχράκηςΈνα δελφίνι πηδάει μπροστά από μία λέμβο, γεμάτη από Σύρους πρόσφυγες, καθώς περνάνε το Αιγαίο από την Τουρκία στη Λέσβο, 21 Οκτωβρίου 2015.
Reuters – Γιάννης ΜπεχράκηςΈνας συνταξιούχος ακουμπάει στην κεντρική πόρτα της Εθνικής Τράπεζας, καθώς περιμένει να πάρει μέρος της σύνταξης του, Αθήνα, 7 Ιουλίου 2015.
Reuters – Γιάννης ΜπεχράκηςΈνας αφρικρανός μετανάστης προσπαθεί να μπει κρυφά σε ένα φορτηγό, το οποίο σταμάτησε για λίγο σε φανάρι, προσπαθώντας να μπει σε ένα φέρρυ στην Πάτρα, 28 Απριλίου 2015.
Reuters – Γιάννης ΜπεχράκηςΜία λέμβος, γεμάτη Σύρους πρόσφυγες στο Αιγαίο, παρασύρεται μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, καθώς η μηχανή του έχει χαλάσει κοντά στη Κω, 11 Αυγούστου 2015.
Reuters – Γιάννης Μπεχράκης
Μπορείτε να δείτε όλες τις 94 εικόνες που επέλεξε το Reuters εδώ.
*Η εικόνα του άρθρου είναι του Γιάννη Μπεχράκη και απεικονίζει ένα Σύρο πρόσφυγα να φυλάει την κόρη του καθώς περπατάει προς τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, κοντά στην Ειδομένη, 10 Σεπτεμβρίου 2015.
Ο Βάιος Βήτος, επαγγελματίας δημιουργός εικόνων με έντονη εστίαση στη δημιουργία φιλμ διατήρησης, τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση και τον αντίκτυπό τους στην Ελλάδα. Βάση του είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης και πάθος του είναι η αποτύπωση της ομορφιάς της φύσης, της άγριας ζωής και των τοπίων. Είναι ο δημιουργός του pttl.
Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας. Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.