The Lion City II – Majulah: Ένα Time Lapse video της Σιγκαπούρης από 250.000 φωτογραφίες

Τον Keith Loutit τον είχαμε γνωρίσει το 2013 με το εκπληκτικό του Time Lapse video, The Lion City.

O φωτογράφος επανέρχεται με το The Lion City II – Majulah, ένα ακόμα Time Lapse video της Σιγκαπούρης, το οποίο έχει ήδη γίνει Staff Pick στο vimeo και στο οποίο εκτός των άλλων βλέπουμε την τεράστια οικοδομική δραστηριότητα στη πόλη.

Για τη δημιουργία του ο Keith χρησιμοποίησε δύο Nikon D4 (λόγω της μεγάλης αντοχής του κλείστρου της) και μερικούς ειδικά τροποποιημένους παλιούς Nikon AIS και AI φακούς. Οι φακοί τροποποιήθηκαν από τον ίδιο, με την αφαίρεση των pins του διαφράγματος ώστε να μην δημιουργείτε το ενοχλητικό flicker. Συνολικά τράβηξε ένα εκατομμύριο φωτογραφίες σε μία περίοδο τριών ετών (10 terabytes υλικού) και χρησιμοποίησε το 25% από αυτές για το video που θα παρακολουθήσετε παρακάτω.

Οι λήψεις έγιναν σε εβδομήντα διαφορετικά μέρη της Σιγκαπούρης. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το project εδώ.

Η μουσική του video είναι του Michael Adler Miltersen της Sepia Productions.

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος, επαγγελματίας δημιουργός εικόνων με έντονη εστίαση στη δημιουργία φιλμ διατήρησης, τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση και τον αντίκτυπό τους στην Ελλάδα. Βάση του είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης και πάθος του είναι η αποτύπωση της ομορφιάς της φύσης, της άγριας ζωής και των τοπίων. Είναι ο δημιουργός του pttl.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!