To Facebook δεν κάνει όσα πρέπει για τις διαμάχες, το μίσος και την βία, αντιθέτως ο αλγόριθμος προωθεί τέτοια post


To Facebook δεν κάνει όσα πρέπει για τις διαμάχες, το μίσος και την βία, αντιθέτως ο αλγόριθμος προωθεί τέτοια post

Δεν πέσαμε και από τα σύννεφα. Και δεν φταίει μόνο το Facebook και τα κοινωνικά δίκτυα αλλά φταίμε και εμείς οι χρήστες τους.

Το Facebook και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και για αυτό πρέπει οι χρήστες τους να αυξάνονται και να αλληλεπιδρούν όλο και περισσότερο μέσα στο κοινωνικό δίκτυο. Έτσι πουλάνε περισσότερες διαφημίσεις και πιο ακριβά σε εταιρείες και διαφημιζόμενους. Για αυτό ο αλγόριθμος που έχει δημιουργήσει το Facebook φροντίζει να προωθεί περιεχόμενο, post, που έχουν πολλές αντιδράσεις από τους χρήστες.

Και αυτό το περιεχόμενο δεν είναι ούτε η νέα κάμερα μίας εταιρείας, ούτε η καινοτομία στην λήψη εικόνων. Είναι περιεχόμενο που αναφέρεται σε θέματα που προκαλούν θυμό, αντιδράσεις μίσους και αντιδικίες, παραπληρόφόρηση και διχόνοια.

Και το Facebook ενώ ξέρει ότι ο αλγόριθμος του προβάλλει περισσότερο τέτοιο περιεχόμενο δεν φαίνεται να θέλει να τον αλλάξει γιατί προφανώς με αυτό το περιεχόμενο οι χρήστες είναι πιο ενεργοί μέσα στο δίκτυο του.

Ρατσισμός, εμβόλια, πανδημία κτλ είναι θέματα που προκαλούν online διαμάχες και “σκοτωμούς”, προκαλούν αρνητικά συναισθήματα σε όσους εμπλέκονται και καλύπτουν την κοινωνία με μία αρνητική αύρα.

Προσοχή όμως. Δεν είναι ευθύνη μόνο του Facebook ή οποιουδήποτε κοινωνικού δικτύου. Είναι ευθύνη και των χρηστών. Για αυτό άλλωστε σελίδες και περιεχόμενο όπως αυτό που προσφέρουμε, για παράδειγμα, στο pttlgr, δεν έχει την ίδια ανταπόκριση με φλέγοντα ζητήματα που προκαλούν αντιδράσεις. Γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι είναι έτοιμοι για online καυγά, θέλουν να εκφράσουν την άποψη τους και εν συνεχεία να την πούνε και σε όποιοv έχει αντίθετη άποψη και δεν ενδιαφέροντα για θέματα όπως η εξέλιξη της τεχνολογίας, η εξέλιξη στην ιατρική, οι σημαντικές οργανώσεις που κάνουν σημαντικό έργο με το να βοηθούν άλλους ανθρώπους, ζώα ή εξυπηρετούν ωραίους σκοπούς.

Η  Frances Haugen, η γυναίκα που είναι υπεύθυνη για την διαρροή εσωτερικής έρευνας του Facebook για την άσχημη επίδραση του Instagram στα νεαρά άτομα, τα παιδιά και κυρίως τα έφηβα κορίτσια έδωσε μία συγκλονιστική συνέντευξη για το τι γίνεται μέσα στο Facebook και ότι ενώ η εταιρεία γνωρίζει ότι πρέπει να λάβει μέτρα για την εξάπλωση του μίσους, της παραπληροφόρησης και της διχόνοιας, κάνει πάρα πολύ λίγα.

Πηγαίνοντας όμως ένα βήμα παραπάνω από όσα σωστά αποκαλύπτει η γυναίκα αυτή, μήπως θα έπρεπε να κοιταχτούμε στον καθρέπτη και να αλλάξουμε εμείς πρώτα, σταματώντας να ασχολούμαστε με οτιδήποτε μας προκαλεί αρνητικά συναισθήματα και να είμαστε έτοιμοι για τσαμπουκά στο internet; Μήπως τελικά την δύναμη την έχουμε εμείς, για το τι θα πρέπει να προωθείται από τα κοινωνικά δίκτυα;

Ποια είναι η δική σας γνώμη;

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Facebook
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!