Η Fujifilm άνοιξε νέα “House of Photography” στη Βαρκελώνη και το Πόρτο
Η Fujifilm εγκαινίασε δύο νέους χώρους “House of Photography” στην Ευρώπη, μετά από αυτόν του Λονδίνου.
Ο πρώτος βρίσκεται στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, ανοίγοντας τις πόρτες του στις 5 Νοεμβρίου, ενώ ο δεύτερος στο Πόρτο της Πορτογαλίας, με έναρξη λειτουργίας στις 7 Νοεμβρίου 2025.
Οι χώροι αυτοί είναι σχεδιασμένοι ώστε να είναι κομψοί, εκλεπτυσμένοι και προσβάσιμοι, προοριζόμενοι για επαγγελματίες αλλά και απλούς λάτρεις της φωτογραφίας, για να μάθουν και να απολαύσουν τον πολιτισμό της φωτογραφικής τέχνης.

Στη Βαρκελώνη, ο χώρος βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στη διεύθυνση Gran de Gràcia 1, και είναι οργανωμένος σε διαφορετικές ζώνες εμπνευσμένες από τις σειρές προϊόντων της Fujifilm. Επισκέπτες μπορούν να δουν τις ζώνες Instax και X Series, όπου η πρώτη χαρακτηρίζεται “δυναμική και διασκεδαστική” αντανακλώντας τη γρήγορη φύση της στιγμιαίας φωτογραφίας, ενώ η δεύτερη είναι αφιερωμένη στη σειρά X, όπου η τεχνολογία, το στυλ και η δημιουργική δουλειά συνδυάζονται για όσους θέλουν να συλλάβουν τον κόσμο με καλλιτεχνική ευαισθησία.
Οι κάμερες της σειράς GFX της Fujifilm βρίσκονται επίσης σε έναν “αποκλειστικό και εκλεπτυσμένο” χώρο που απευθύνεται σε κοινό που ενδιαφέρεται για ψηφιακή μεσαία μορφή.

Στη Βαρκελώνη, υπάρχει επίσης μια γκαλερί που φιλοξενεί εκθέσεις με εναλλασσόμενο περιεχόμενο. Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, φιλοξενείται έκθεση με έργα της φωτογράφου Pilar Aymerich από τη δεκαετία του 1970 και 1980, συναντώντας τη σύγχρονη φωτογραφία του Toni Amengual για να δημιουργηθεί μια αντίθεση μεταξύ παρελθόντος και παρόντος.
«Είμαστε πολύ περήφανοι που ανοίγουμε το 2ο HOUSE OF PHOTOGRAPHY στην Ευρώπη, ένα έργο που υπερβαίνει το εμπορικό κομμάτι για να γίνει το σπίτι της έμπνευσης και της φωτογραφικής δημιουργίας, με στόχο να κάνει τη φωτογραφία την όγδοη τέχνη», δηλώνει ο Eduardo López, Διευθυντής Imaging and Recording Media στη Fujifilm Ισπανίας.

Στο Πόρτο, ο τρίτος ευρωπαϊκός χώρος House of Photography βρίσκεται στην οδό Rua Sá da Bandeira και καταλαμβάνει δύο ορόφους συνολικής επιφάνειας 220 τετραγωνικών μέτρων. Προσφέρει παρόμοια εμπειρία με αυτή της Βαρκελώνης, με εκθέσεις τόσο Πορτογάλων όσο και διεθνών καλλιτεχνών, εργαστήρια, εκδηλώσεις και ζώνες για την εμπειρία προϊόντων.
Το κόστος για το άνοιγμα του χώρου στο Πόρτο ανήλθε περίπου στα 500.000 ευρώ, αναδεικνύοντας την επένδυση της Fujifilm σε αυτούς τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς κόμβους.
Και οι δύο χώροι House of Photography περιλαμβάνουν επίσης ένα τμήμα λιανικής πώλησης, όπου διατίθενται προϊόντα με το branding “House of Photography” καθώς και αξεσουάρ για κάμερες Fujifilm.
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Η SanDisk παρουσιάζει το μικρότερο 1TB USB-C drive που μπορείτε να αφήνετε συνεχώς στο laptop

- To πιθανό foldable iPhone της Apple θα λύσει το πρόβλημα των under-display καμερών

- Ο φωτογράφος που προκάλεσε αντιδράσεις εναντίον του γιατί δήλωσε ότι οι επαγγελματίες σε γάμους πρέπει να τρώνε

- Το νέο trend με τις φωτογραφίες διαβατηρίου στη Νέα Υόρκη

- Η AgfaPhoto παρουσιάζει την Realishot C110 με hotshoe flash και 3x zoom

- Η Fujifilm άνοιξε νέα “House of Photography” στη Βαρκελώνη και το Πόρτο


















