Η Getty Images παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερες από 30.000 εικόνες για να αναβαθμίσει την Αφροαμερικανική κουλτούρα και ιστορία!


Η Getty Images παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερες από 30.000 εικόνες για να αναβαθμίσει την Αφροαμερικανική κουλτούρα και ιστορία!

Η Getty Images ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για την ανάδειξη της κουλτούρας και της ιστορίας των Αφροαμερικανών, με τη συλλογή Black History & Culture Collection.

Η Συλλογή Black History & Culture Collection (BHCC), δημιουργήθηκε για να παρέχει δωρεάν, μη εμπορική πρόσβαση σε ιστορικές και πολιτιστικές εικόνες της Αφρικανικής Διασποράς στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, από τον 19ο αιώνα έως σήμερα. Στόχος είναι η παραχώρηση πρόσβασης σε σπάνιες εικόνες σε εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς, ερευνητές και δημιουργούς περιεχομένου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ασχοληθούν και να αναδείξουν άγνωστες ιστορίες σχετικά με την Αφροαμερικάνικη κουλτούρα.

Η συλλογή είναι διαθέσιμη για πρότζεκτ που επικεντρώνονται στην εκπαίδευση γύρω από τις ιστορίες και τους πολιτισμούς της Αφρικανικής Διασποράς, που χρονολογούνται από το 1800. Ωστόσο, οι εικόνες αυτές, είναι αυστηρά για μη εμπορική χρήση. Η Cassandra Illidge, αντιπρόεδρος της Getty Images αναφέρει:

Η Getty Images έχει δεσμευτεί να κάνει αυτό το ιστορικό περιεχόμενο προσβάσιμο για να διασφαλίσει μια πιο αυθεντική αναπαράσταση της παγκόσμιας ιστορίας, και να οδηγήσει σε πιο ουσιαστικό διάλογο. Αυτή η συλλογή επιμελήθηκε σε συνεργασία με μια λίστα από διακεκριμένους ιστορικούς και εκπαιδευτικούς, με στόχο την παροχή απεριόριστης πρόσβασης σε ιστορικές και σύγχρονες εικόνες που θα βοηθήσουν τους δημιουργούς περιεχομένου που αναζητούν μια ολοκληρωμένη οπτικοποίηση της ιστορίας.

Η συλλογή περιέχει έναν πλούτο ιστορικών εικόνων, από πρώιμες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στη δεκαετία του 1800 με άτομα της φυλής των Ζουλού που εργάζονταν σε ορυχεία, μέχρι σκλάβους που εργάζονταν σε φυτείες στην Αμερική, και φωτογραφίες φυσιογνωμιών που σχετίζονταν με τα πολιτικά δικαιώματα και την κατάργηση της σκλαβιάς. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης υλικό από το καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ της δεκαετίας του 1980, και τις διαδηλώσεις σχετικά με το “Black Lives Matter” των τελευταίων ετών.

Το άνοιγμα αυτών των αρχείων για ευρύτερη χρήση, είναι ένα σημαντικό βήμα για τον εορτασμό της πολιτιστικής πολυμορφίας, και τη διατήρηση των ιστορικών γεγονότων ως πηγή. Η Συλλογή Black History & Culture, είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που έχει δημιουργήσει η Getty Images για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, και την εξάλειψη των διακρίσεων. Το 2021, η εταιρεία ίδρυσε το Getty Images Photo Archive Grants for Historically Black Colleges and Universities (HBCUs). Αυτό το βήμα, υποστήριξε την ψηφιοποίηση αρχειακών φωτογραφιών από Ιστορικά Αφροαμερικανικά Κολέγια και Πανεπιστήμια.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την εντυπωσιακή συλλογή Black History & Culture Collection, εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Diyphotography
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!