Venus Optics: Έρχεται ο νέος φακός Laowa 15mm f/2 Zero-D για συστήματα Leica M!

Η Venus Optics, αποφάσισε να λανσάρει σύντομα τον νέο φακό Laowa 15mm f/2 Zero-D για συστήματα Leica M.
Ο συγκεκριμένος φακός υπάρχει ήδη για συστήματα Leica L, Sony E, Nikon Z και Canon RF. Η Venus optics θα κυκλοφορήσει σύντομα και νέα έκδοση για συστήματα Leica M. Ο νέος χειροκίνητος φακός ζυγίζει 418 γραμμάρια και έχει διαστάσεις 63 x 71mm. Αποτελείται από 12 στοιχεία σε 9 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων 2 ασφαιρικών στοιχείων και τριών στοιχείων εξαιρετικά χαμηλής διασποράς, για την αντιμετώπιση των παραμορφώσεων και των χρωματικών εκτροπών.

Διαθέτει διάφραγμα 5 λεπίδων με εύρος f/2-f/22, που ελέγχεται μέσω του δακτυλίου διαφράγματος στο εξωτερικό τμήμα του φακού. Ο νέος Laowa 15mm f/2 Zero-D ως υπερευρυγώνιος φακός, προσφέρει γωνία θέασης 110 μοιρών και μάλιστα με ελάχιστη έως μηδενική παραμόρφωση (Zero-D, που σημαίνει Zero Distortion, δηλαδή μηδενική παραμόρφωση).

Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι τα 14.5 εκατοστά. Στο μπροστινό τμήμα δέχεται φίλτρα 72mm. Δείτε ένα μικρό δείγμα εικόνων με το συγκεκριμένο φακό (παρέχεται από την Venus Optics):




Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τιμή ή την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας της έκδοσης του φακού για Leica M συστήματα. Δεδομένου ότι οι υπόλοιπες εκδόσεις του φακού κοστίζουν 649 δολάρια, ενδεχομένως πάνω κάτω να είναι αυτή και η τιμή της Leica M έκδοσης. Θα βρείτε τον φακό εδώ (δεν έχουν βάλει ακόμη επιλογή για Leica M).
Απέκτησε το Luminar με έκπτωση, με τον κωδικό pttl20,
κάνε κλικ στην εικόνα










