Νέα νομοθεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα αναγκάζει τις διαφημίσεις να επισημαίνουν τα σώματα που έχουν υποστεί επεξεργασία μέσω Photoshop!


Νέα νομοθεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα αναγκάζει τις διαφημίσεις να επισημαίνουν τα σώματα που έχουν υποστεί επεξεργασία μέσω Photoshop!

Έρχεται νέος νόμος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος θα μπορεί σύντομα να απαιτεί από τις διαφημίσεις να επισημαίνουν με σαφήνεια, εάν υπάρχουν επεξεργασμένα σώματα με Photoshop.

Πρώτη η Νορβηγία εφάρμοσε αυτή την πολιτική. Τώρα έρχεται και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θέλει να αντιμετωπίσει το ζήτημα των μη ρεαλιστικών και επιβλαβών προτύπων ομορφιάς. Σύμφωνα με μελέτες της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από διάφορους τύπους σωματικής δυσμορφίας, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι διαφημίσεις δεν ελέγχονται σωστά, διότι αγνοούν αυτή την πραγματικότητα.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με νέα νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, το κράτος θα μπορεί σύντομα να απαιτεί από τις διαφημίσεις να επισημαίνουν με σαφήνεια εάν υπάρχει επεξεργασία με photoshop, στα σώματα που απεικονίζονται. Οι βουλευτές επεσήμαναν ότι πρέπει να ληφθούν ορισμένα μέτρα για να αποφευχθεί η δυσαρέσκεια των πολιτών που σχετίζεται με την εικόνα του σώματος. Κάποιες από τις νέες αλλαγές που προτείνονται, περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ευκρινών ετικετών σε φιλτραρισμένες ή επεξεργασμένες εικόνες. Οι βουλευτές συζήτησαν επίσης και για το θέμα της επισήμανσης των αισθητικών επεμβάσεων.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, οι διαφημιστές θα πρέπει να υποχρεούνται νομικά να φέρουν προειδοποιήσεις και επισημάνσεις, εάν οι εικόνες των μοντέλων στις διαφημίσεις τους, έχουν υποστεί επεξεργασία ή τροποποιηθεί ψηφιακά. Αυτό έγινε μετά από μια σχετική έκθεση της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, που έλεγε ότι ο αντίκτυπος της εικόνας του σώματος στην ψυχική και σωματική υγεία είναι ευρείας εμβέλειας. Ταυτόχρονα, ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για να κατανοήσει το μέγεθος των κινδύνων που συνδέονται με τη δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, και τη σωματική δυσμορφία.

Για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, η επιτροπή καλεί την κυβέρνηση να εισαγάγει νέα νομοθεσία. Έτσι, η νέα νομοθεσία, Θα ανάγκαζε όλες τις εμπορικές εικόνες και διαφημίσεις, να έχουν μια σήμανση, που θα ενημερώνει τους θεατές ότι έχουν υποστεί επεξεργασία, ή τροποποιηθεί ψηφιακά. Αυτό περιλαμβάνει σώματα που έχουν υποστεί επεξεργασία μέσω Photoshop με οποιονδήποτε τρόπο, από την αλλαγή των αναλογιών του σώματος έως διάφορες αλλαγές που γίνονται στο δέρμα (υφή, λείανση, αφαίρεση σημαδιών, κ.α).

Επιπλέον, οι βουλευτές κάλεσαν τους υπουργούς να αποθαρρύνουν τους influencers από το να αλλοιώνουν τις εικόνες τους, γιατί υπάρχει έντονη αύξηση της δυσαρέσκειας για την εικόνα του σώματος σε όλο τον πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δείτε ένα παράδειγμα της ακτιβίστριας Sasha Pallari, η οποία ηγήθηκε μιας καμπάνιας το 2020 με την ονομασία filterdrop, η οποία ενθάρρυνε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να δημοσιεύουν selfies χωρίς να χρησιμοποιούν φίλτρο:

Η ακτιβίστρια Sasha Pallari δείχνει με χιούμορ τον εαυτό της σε 2 διαφορετικές εκδοχές, η μία με φίλτρα και επεξεργασμένη, και η άλλη όπως είναι στην πραγματικότητα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για αυτό; Θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένας τέτοιος νόμος στην Ελλάδα και να είναι χρήσιμος;

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Diyphotography
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!