Σπάνιος φακός στα 1.000mm με f/4.5 βγαίνει σε δημοπρασία


Σπάνιος φακός στα 1.000mm με f/4.5 βγαίνει σε δημοπρασία

Ο φωτογράφος και αναγνώστης του Shutterbug Jim Headley, έχει στη κατοχή του ένα σπάνιο τηλεφακό που είχε κατασκευαστεί για τη NASA.

lens-1000

Μιλάμε για ένα Sawyer Omnitar 1000mm f/4.5, ο οποίος φτιάχτηκε κατόπιν παραγγελίας το 1964 από την γερμανική εταιρεία Astra. O φακός αρχικά είχε χρησιμοποιηθεί από τη NASA για την καταγραφή σε video των εκτοξεύσεων πυραύλων στο διάστημα.

Ο σπάνιος αυτός φακός ζυγίζει περίπου 31 κιλά και έχει μήκος 1.2 μέτρα, ενώ το σκίαστρο του είναι μεγαλύτερο από ένα κάδο απορριμάτων γραφείου. Όπως δήλωσε ο Jim: “Χρειάζονται δύο με τρία άτομα για να τον χρησιμοποιήσουν στο πεδίο. Όσο για το αν κάνει για φωτογράφιση άγριας ζωής; Ξεχάστε το. Είναι πολύ μεγάλος και πολύ δύσκολος στο να σημαδέψεις, να εστιάσεις και να κατεβάσεις διάφραγμα”.

Ο Jim κατασκεύασε ένα ειδικό αντάπτορα για να βάζει τον φακό σε Canon EOS μηχανές και να τον δοκιμάσει. Τοποθετώντας τον σε μία Canon EOS 40D (με APS-C αισθητήρα), έφτασε τα 1.600mm εστιακό μήκος. Όπως αναφέρει “Εχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται για μεγάλες αποστάσεις. Τον τέσταρα και τον βρήκα εξαιρετικό σε αποστάσεις περίπου 11.2 χιλιομέτρων, αν και έχει πολύ παραμόρφωση από τη θερμότητα σε πολύ μεγάλες αποστάσεις”.

Ο συγκεκριμένος φακός αναμένεται να βγει σε δημοπρασία μέσω της R&R auctions αλλά προς το παρόν δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τιμή εκκίνησης.

lens-1000-2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Auctions Lenses

Πηγή:

Shutterbug
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!