Τα Nikon Comedy Wildlife Awards 2025 ανέδειξαν το «High Five» ως τη φετινή κορυφαία ξεκαρδιστική λήψη άγριας ζωής


Τα Nikon Comedy Wildlife Awards 2025 ανέδειξαν το «High Five» ως τη φετινή κορυφαία ξεκαρδιστική λήψη άγριας ζωής

Η φετινή χρονιά για τα Nikon Comedy Wildlife Awards έφερε ξανά στο προσκήνιο τη δύναμη της σωστής στιγμής, του χιούμορ και της παρατήρησης που χαρακτηρίζουν τους δημιουργούς εικόνας στο πεδίο.

Ο μεγάλος νικητής του 2025 είναι ο Βρετανός ερασιτέχνης φωτογράφος Mark Meth-Cohn, με τη φωτογραφία «High Five» — μια απολύτως συγχρονισμένη λήψη από τη Ρουάντα, όπου ένας Γορίλας σηκώνει το χέρι του σαν να χαιρετά, την ώρα που τρέχει μέσα σε ξέφωτο. Η εικόνα ξεχώρισε μέσα από 10.000 συμμετοχές από 109 χώρες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη 11ετή ιστορία των Awards, και κέρδισε επίσης την κατηγορία Mammals.

Για τους φωτογράφους άγριας ζωής, η φετινή επιλογή υπογραμμίζει για ακόμη μια φορά ότι μια απρόβλεπτη συμπεριφορά ζώου, καταγεγραμμένη με ακρίβεια και καθαρή αισθητική, μπορεί να γίνει μια από τις πιο πολυσυζητημένες εικόνες της χρονιάς.

Ο Mark περιγράφει τέσσερις ημέρες πεζοπορίας στο Virunga, μέχρι να συναντήσει την οικογένεια Γοριλών Amahoro. Ανάμεσα στους νεαρούς που έπαιζαν, ένας αρσενικός άρχισε να κάνει πιρουέτες, τούμπες και «high kicks», χαρίζοντας τη στιγμή που καθόρισε τα φετινά Nikon Comedy Wildlife Awards και ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ως συνολικός νικητής, κερδίζει ένα safari στη Masai Mara από το Alex Walker’s Serian, ένα χειροποίητο τρόπαιο από το Wonder Workshop στην Τανζανία και μια φωτογραφική τσάντα της ThinkTank — μια τριάδα δώρων που αναγνωρίζει τη δημιουργική δουλειά των νικητών και υποστηρίζει έμπρακτα τη συνέχιση της φωτογραφικής τους πορείας.

Οι υπόλοιποι φετινοί νικητές

Τα Nikon Comedy Wildlife Awards συνεχίζουν να λειτουργούν ως πλατφόρμα ανάδειξης νέων ταλέντων, αλλά και δημιουργών που χρησιμοποιούν χιούμορ και ευρηματικότητα για να παρουσιάσουν την άγρια φύση με έναν διαφορετικό τρόπο.

Grayson Bell (ΗΠΑ) – Nikon Junior Photographer Award & Reptile/Amphibian/Insect Category, με την εικόνα «Baptism of an unwilling convert», ένα εντυπωσιακό close-up δύο Βατράχων που μοιάζουν να παλεύουν μέσα στο νερό.
Paula Rustemeier (Γερμανία) – Nikon Young Category, με την εικόνα «Hit the dance floor», όπου δύο Αλεπούδες φαίνονται έτοιμες για… χορευτικό ζευγάρι.
Tatjana Epp (Γερμανία) – Nikon Video Category, με έναν Ερωδιό που «σερφάρει» πάνω στο νερό.
Warren Price – ThinkTank Bird Award, για το απόλυτα συγχρονισμένο «Headlock».
Jenny Stock – Fish & Aquatic Animals Category με το «Smiley».

Επιπλέον, δέκα εικόνες απέσπασαν διάκριση Highly Commended, αποδεικνύοντας πόσο υψηλό ήταν το επίπεδο των φιναλίστ.

Την ανακοίνωση των νικητών ακολούθησε έκθεση στο Gallery@Oxo στο Λονδίνο (10–14 Δεκεμβρίου), με τη στήριξη της Nikon, ενώ φέτος η επιμέλεια, η εκτύπωση και τα υλικά της έκθεσης σχεδιάστηκαν με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, χρησιμοποιώντας χαρτί Bamboo της Hahnemühle και εκτύπωση από τη Metro Imaging.

Παράλληλα, άνοιξε και η ψηφοφορία για το STERNA People’s Choice Award, η οποία θα παραμείνει ενεργή έως 1η Μαρτίου 2026 στο comedywildlifephoto.com — μια ευκαιρία για το κοινό να αναδείξει τη δική του αγαπημένη εικόνα. Ψηφίστε εδώ.

Με κάθε νέα χρονιά, τα Nikon Comedy Wildlife Awards υπενθυμίζουν ότι η άγρια φύση δεν είναι μόνο δράμα και επιβίωση, αλλά και μια ανεξάντλητη πηγή απρόβλεπτου χιούμορ — και ότι η φωτογραφία έχει τη δύναμη να μεταφέρει αυτή τη χαρά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.