Αυτοί είναι οι νικητές του Nikon Small World Photomicrography Competition και οι φοβερές εικόνες τους!


Αυτοί είναι οι νικητές του Nikon Small World Photomicrography Competition και οι φοβερές εικόνες τους!

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του ετήσιου διαγωνισμού φωτογραφίας Nikon Small World Photomicrography Competition.

Οι νικητές του 45ου ετήσιου διαγωνισμού παρουσιάζουν ένα θεαματικό μείγμα επιστήμης και τέχνης κάτω από το μικροσκόπιο.

Μεγάλοι νικητές είναι ο τεχνικός μικροσκοπίων Teresa Zgoda και ο τεχνικός απόφοιτος πανεπιστημίου Teresa Kugler για την εκπληκτική φωτογραφία ενός εμβρύου χελώνας. Η λήψη έγινε με φως φθορισμού και μικροσκοπίου και η πολύχρωμη τελική εικόνα είναι ένα αριστοτεχνικό παράδειγμα σύνθεσης.

Η σύνθεση εικόνων είναι μια τεχνική απεικόνισης που οδήγησε το νικηφόρο ζεύγος του 2019 να χρησιμοποιήσει εκατοντάδες λήψεις για να δημιουργήσει την τελική εικόνα της χελώνας τους. Η δημιουργία της τελικής εικόνας ήταν ακόμα πιο δύσκολη λόγω του μεγέθους και του πάχους του εμβρύου της χελώνας.

Η δημιουργία της τελικής εικόνας απαιτούσε ακρίβεια, υπομονή και εμπειρία , καθώς το μέγεθος του οργανισμού σήμαινε ότι μόνο πολύ μικρά τμήματα της χελώνας θα μπορούσαν να απεικονιστούν στο εστιακό επίπεδο, κάθε φορά.

Τόσο ο Kugler όσο και ο Zgoda έχουν πάθος την λήψη φωτογραφιών με τη χρήση μικροσκόπιου, τονίζοντας ότι είναι ένα χόμπι που τους επιτρέπει να ξοδεύουν χρόνο στα δύο πάθη τους, την επιστήμη και τις δημιουργικές αναζητήσεις.

Η εικόνα που κερδίζει αποδίδει τέλεια το συνδυασμό της επιστήμης και της τέχνης.

Ο Zgoda διαμένει σήμερα στη Βοστώνη, στη Μασαχουσέτη, ενώ ο Kugler στη Νέα Υόρκη.

Η μικροσκοπία μας επιτρέπει να μεγεθύνουμε τους μικρότερους οργανισμούς και τα δομικά στοιχεία που αποτελούν τον κόσμο μας – δίνοντάς μας μια βαθιά εκτίμηση για τα μικρά πράγματα στη ζωή που πολύ συχνά περνούν απαρατήρητα. Μου επιτρέπει να ασκώ την επιστήμη με κάποιο σκοπό .

δήλωσε ο Kugler

Είμαστε εμπνευσμένοι από τις όμορφες εικόνες που βλέπουμε στο μικροσκόπιο. Είναι πολύ ωραίο και ταπεινό να μπορείς να μοιραστείς αυτή την επιστήμη με άλλους ανθρώπους

πρόσθεσε ο Zgoda

Ο ανταγωνισμός του διαγωνισμού Nikon Small World προβάλλει εκπληκτικές επιστημονικές εικόνες στο κοινό εδώ και 45 χρόνια. Ο στόχος μας ήταν πάντα να δείξουμε στον κόσμο πώς τέμνονται η τέχνη και η επιστήμη. Καθώς νέες τεχνικές απεικόνισης και μικροσκοπίας αναπτύσσονται με την πάροδο των ετών, οι νικητές μας προβάλλουν αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις όλο και πιο δημιουργικά. Η πρώτη θέση φέτος δεν αποτελεί εξαίρεση.

δήλωσε ο Eric Flem, Διευθυντής Επικοινωνιών της Nikon Instruments

Η δεύτερη θέση απονεμήθηκε στον βετεράνο του διαγωνισμού Nikon Small World, Dr. Igor Siwanowicz, για τη σύνθετη εικόνα του από τρία πρωτόζωα του γλυκού νερού, μερικές φορές αποκαλούμενα «trumpet animalcules».

Η τρίτη θέση ανήκει στον Daniel Smith Paredes για την εικόνα ενός αναπτυσσόμενου έμβρυου αμερικάνικου αλλιγάτορα. Έβγαλε αυτή τη φωτογραφία σε περίπου 20 ημέρες ανάπτυξης χρησιμοποιώντας ανοσοφθορισμό καθώς μελετάει την εξέλιξη της ανατομίας των σπονδυλωτών.

Εκτός από τους τρεις κορυφαίους νικητές, ο διαγωνισμός Nikon Small World ανέδειξε 86 φωτογραφίες από χιλιάδες συμμετοχές από επιστήμονες και καλλιτέχνες ανά τον κόσμο.

Η κριτική επιτροπή του 2019 περιελάμβανε:

  • Δρ Denisa Wagner, Καθηγητής της Παιδιατρικής στο Ιατρικό Σχολείο του Χάρβαρντ και επικεφαλής του Εργαστηρίου Wagner στο νοσοκομείο παίδων της Βοστώνης
  • Dr. Rita Strack, Ανώτερος Εκδότης στη Nature Methods
  • Tom Hale Συγγραφέας Συντάκτης στο IFLScience
  • Eric Clark, Συντονιστής Έρευνας και Εφαρμογών στο Εθνικό Εργαστήριο Υψηλού Μαγνητικού Πεδίου στο Πανεπιστήμιο της Φλώριδας

Δείτε τις υπόλοιπες 17 εικόνες που συμπληρώνουν την πρώτη εικοσάδα εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!