Remembering Tigers: εκπληκτική συλλογή φωτογραφιών για είδη που απειλούνται με εξαφάνιση!


Remembering Tigers: εκπληκτική συλλογή φωτογραφιών για είδη που απειλούνται με εξαφάνιση!

About PhotoNews: PhotoNews is your trusted source for up-to-date news coverage and reporting. Όλα τα νέα για φωτογραφία, βίντεο και δημιουργία περιεχομένου! We provide reliable, well-researched news content to keep you informed and help you make better decisions. This content focuses on Remembering Tigers: εκπληκτική συλλογή φωτογραφιών για είδη που απειλούνται με εξαφάνιση! and related topics.

Η οργάνωση Remembering Wildlife ανακοίνωσε το φωτογραφικό βιβλίο Remembering Tigers για είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.

Πρόκειται για το ένατο φωτογραφικό βιβλίο από μια σειρά που έχει σχεδιαστεί για να επιστήσει την προσοχή στα είδη που απειλούνται σε όλο τον κόσμο και ονομάζεται Remembering Tigers. Η οργάνωση Remembering Wildlife προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την ανησυχητική μείωση αρκετών ειδών άγριας ζωής που είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων παραγόντων. Τα έσοδα από τα φωτογραφικά βιβλία της οργάνωσης Remembering Wildlife πάνε για την προστασία ζώων απειλούμενων με εξαφάνιση. Έχει δωρίσει για τον σκοπό αυτό πάνω από 1,5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής.

Όσο για το Remembering Tigers, μιλάμε για μια πανέμορφη συλλογή από μοναδικές φωτογραφίες από τίγρεις από όλο τον κόσμο. Συμμετέχουν κορυφαίοι φωτογράφοι άγριας ζωής όπως οι Art Wolfe, Jonathan και Angela Scott, Greg du Toit και Sergey Gorshkov.

Φωτογράφος: Archna Singh.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, στόχος του βιβλίου είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την πολύ άσχημη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι τίγρεις και να συγκεντρώσει χρήματα για την προστασία τους, με όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις να πηγαίνουν στη διατήρηση τους. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι έχουν απομείνει μόνο περίπου 5.500 τίγρεις στη φύση και πλέον περιορίζονται στο 10% σε σχέση με παλιότερες εποχές! Η οργάνωση αναφέρει ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν εκτός των άλλων και για τη χρηματοδότηση έργων διατήρησης σε περιοχές όπου οι τίγρεις είναι ευάλωτες ( από καταστάσεις όπως κυνήγι, αποψίλωση και άλλα).

Φωτογράφος: Marius Coetzee.

Τίγρεις της Βεγγάλης στο εθνικό πάρκο Bandhavgarh της Ινδίας. Φωτογράφος: Andy Parkinson.

Τίγρης της Σιβηρίας. Φωτογράφος: Sergey Gorshkov.

Αξίζει να αναφέρουμε ορισμένες πληροφορίες για τις τίγρεις. Φτάνουν σε βάρος έως 260 κιλά και μήκος έως 3 μέτρα και θεωρούνται οι μεγαλύτερες “γάτες” από όλα τα αιλουροειδή. Στην Ινδία ζουν τα δύο τρίτα του συνολικού πληθυσμού της γης, ενώ ορισμένες βρίσκονται στην Ασία, στη ρωσική Άπω Ανατολή και την Κίνα. Ζουν σε δάση αλλά και σε χιονισμένο ορεινό έδαφος. Υπάρχουν ορισμένες περιοχές όπου ο αριθμός τους αυξάνετε χάρη στις έντονες προσπάθειες διατήρησης τους. Ωστόσο, η τίγρης αναφέρεται επίσημα ως απειλούμενο είδος από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

Φωτογράφος: Paul Goldstein.

Φωτογράφος: Sachin Rai.

Η ιδρύτρια και παραγωγός της οργάνωσης Remembering Wildlife Margot Raggett είπε ότι υπάρχουν περισσότερες τίγρεις σε αιχμαλωσία στις ΗΠΑ από όσες έχουν απομείνει (ελεύθερες) στον κόσμο, κάτι που αποτελεί μόνιμο “αγκάθι” για τη διατήρηση και ευημερία του είδους. Μεταξύ άλλων δήλωσε το εξής:

Οι τίγρεις είναι ένας σημαντικός κρίκος για την υγεία ενός οικοσυστήματος. Για κάθε τίγρη που προστατεύεται στο δάσος υπάρχουν φυτά, δέντρα, έντομα, πουλιά και άλλα θηλαστικά που ευδοκιμούν στο μέρος αυτό.

Το φωτογραφικό βιβλίο Remembering Tigers κοστίζει 60 δολάρια και μπορείτε να το αποκτήσετε από εδώ αν ενδιαφέρεστε.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

What can I find on PhotoNews?

PhotoNews offers comprehensive news coverage with regular updates, detailed analysis, and news-related content to keep you informed.

How often is the content updated?

We regularly update our news content to ensure you have access to the latest and most accurate information available in the industry.

Why choose PhotoNews for news?

PhotoNews is committed to providing reliable, well-researched news content from experienced contributors and trusted sources.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photobook Wildlife Photography

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.