Αυτά τα πορτρέτα είναι κάτι παραπάνω από ρεαλιστικά και δημιουργήθηκαν μέσω τεχνητής νοημοσύνης!


Αυτά τα πορτρέτα είναι κάτι παραπάνω από ρεαλιστικά και δημιουργήθηκαν μέσω τεχνητής νοημοσύνης!

Εύκολα μπορεί να ξεγελαστεί κανείς από τα πορτρέτα που δημιούργησε φωτογράφος μέσω του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης, Dall-E 2.

Ο Mathieu Stern, Γάλλος φωτογράφος, χρησιμοποίησε το νέο λογισμικό που δεν είναι ακόμη εύκολα διαθέσιμο στο ευρύ κοινό, για να δημιουργήσει φωτορεαλιστικά πορτρέτα φανταστικών ανθρώπων, τα οποία συγκέντρωσε σε βίντεο στο YouTube.

Στην αρχή, η έλλειψη πληροφοριών που εισάγονται στο πρόγραμμα αρχικά, όπως κάμερα, ο φακός και άλλα, οδήγησε σε μάλλον μη εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Έτσι, για να βοηθηθεί το Dall-E, πρέπει να προστεθούν κάποιες λεπτομέρειες στη γενική περιγραφή, όπως ο φακός, η φωτογραφική μηχανή, το φιλμ, και να προστεθούν κάποιες προσδιοριστικές λέξεις, όπως για παράδειγμα η λέξη bokeh.

εξηγεί ο Stern στο YouTube

Ο Stern λέει ότι τα καλύτερα αποτελέσματα ήρθαν μετά την προσθήκη της λέξης “Graflex”. Οι κάμερες Graflex ήταν κάμερες μεγάλου format, πολύ ευκρινείς στο κέντρο και με έντονο bokeh.

Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίζεται πως η τεχνολογία αυτή είναι ακόμη πολύ νέα και απαιτεί πολλές δοκιμές μέχρι να τελειοποιηθεί.

Το Dall-E 2 αντιμετωπίζει θέματα με την περιοχή των ματιών του θέματος της φωτογραφίας. Έτσι ο Stern εισήγαγε τις εικόνες στο Photoshop και χρησιμοποιώντας τα νέα neural filters, αλλάζει την κατεύθυνση του βλέμματος των ματιών, ώστε να μοιάζουν με ανθρώπινα.

Αφού ο Stern κατάφερε να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο χειρισμού του προγράμματος, όπου αποφεύγονται δηλαδή τυχόν ατέλειες, άρχισε να πειραματίζεται.

Ειδικότερα, έκανε αλλαγές στην ηλικία, το φύλλο, την εθνικότητα του μοντέλου και άλλα. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ακόμα και διαφορετικά σκηνικά ή ακόμα να προσθέσει αξεσουάρ στα μοντέλα, όπως για παράδειγμα κράνος αστροναύτη ή αυτιά ξωτικού και όχι μόνο.

Παράλληλα, είναι δυνατόν να προσθέσει και άλλο άτομο στο κάδρο, ή ακόμα και ζώα, όπως μια τίγρη, ένα ιγκουάνα ή ένα παπαγαλάκι. Καλό ε;

Επίσης, να προσθέσουμε ότι ο Stern μπόρεσε να αλλάξει τις ρυθμίσεις της κάμερας με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνει τις φωτογραφίες να μοιάζουν σαν να έχουν τραβηχτεί με polaroid.

Μετά από αυτό το πείραμα, αισθάνομαι ότι έχουμε φτάσει σε μια στιγμή στην ιστορία της φωτογραφίας, που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Αυτά τα αποτελέσματα είναι ακραία εκπληκτικά. Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις της δημιουργίας εικόνων μετά την ψηφιακή φωτογραφία. Έχω να νιώσω τόσο ενθουσιασμένο για μια νέα τεχνολογία, από τότε που έπαιξα για πρώτη φορά με ένα βιντεοπαιχνίδι, όταν ήμουν παιδί.

Βέβαια, να επισημάνουμε πως παρά τον χρόνο και την προσπάθεια που δαπανήθηκε για το έργο, τα έργα δεν μπορούν να καταχωρηθούν στο Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων των ΗΠΑ, αφού αυτό αποφάσισε ότι τα έργα τέχνης AI δεν μπορούν να κατοχυρωθούν με πνευματικά δικαιώματα.

Κάτι που ίσως δε μοιάζει και τόσο δίκαιο προς έναν δημιουργό. Τι λέτε;

Δείτε και άλλες δημιουργίες του Mathieu Stern εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

AI Portrait Photography

Πηγή:

PetaPixel

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!