Φωτογραφικό site απαγόρεψε εικόνες που έχουν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη!


Φωτογραφικό site απαγόρεψε εικόνες που έχουν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη!

Το PurplePort, ανακοίνωσε ότι οι εικόνες που δημιουργούνται από εντολές κειμένου από προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης όπως το DALL-E, και το Midjourney, θα αφαιρούνται.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, η τεχνητή νοημοσύνη έχει διεισδύσει στον τομέα της φωτογραφίας για τα καλά, ειδικά στη δημιουργία και επεξεργασία εικόνων, και αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Φτάνουμε σε ένα σημείο που οι εικόνες που δημιουργούνται από προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης μέσω εντολών κειμένου όπως το DALL-E, και το Midjourney, να κερδίζουν έδαφος συνεχώς. Μήπως πλησιάζει σιγά σιγά η ώρα που η τέχνη της φωτογραφίας και επεξεργασίας εικόνας θα αντικατασταθεί από προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης; Ο Russ Freeman από το PurplePort αναφέρει το εξής:

Ο σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε δημιουργικούς ανθρώπους σε μια ασφαλή, ειλικρινή και ζωντανή κοινότητα, για να δημιουργήσουμε φανταστικές εικόνες, και έτσι η χρήση εικόνων που δημιουργούνται 100% από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, ενώ είναι μια απίστευτη ανακάλυψη, δεν είναι κάτι που βοηθά την κοινότητά μας.

Και συνεχίζει:

Πιστεύω ότι η χρήση εικόνων που δημιουργούνται από μια μηχανή, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν στη δημιουργία τέχνης, δεν αντικατοπτρίζει τον βασικό σκοπό της υπηρεσίας μας, ούτε περιέχει αρκετή ανθρώπινη συμβολή.

Σε μια ειδική ανάρτηση στο PurplePort με τίτλο “Artmageddon: The rise of the machines, and banning machine-generated images”, ο Freeman αναφέρει την ραγδαία αύξηση των εικόνων που δημιουργούνται από μια μηχανή και όχι από ανθρώπους. Και με βάση αυτό, στο συγκεκριμένο ιστότοπο αποφασίστηκε να απαγορευθούν όλες οι εικόνες που έχουν δημιουργηθεί από οποιοδήποτε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα υπέρ και κατά της τέχνης που δημιουργείται από ένα πρόγραμμα, αλλά για το PurplePort, εύχομαι να παραμείνει μια πηγή ανθρώπινης έμπνευσης και ανθρωποκεντρικής τέχνης.

Ένα ακόμη πολύ σοβαρό επιχείρημα του Freeman είναι το θέμα της δεξιότητας, της επένδυσης σε μια τέχνη και τον κόπο που απαιτεί. Αναφέρει, ότι το να δημιουργήσει κανείς τέχνη χρησιμοποιώντας αυτές τις μηχανές παραγωγής αλγορίθμων, δεν απαιτεί επένδυση σε δεξιότητες ή χρόνο. Είναι λάθος τέτοιες εικόνες να παραγκωνίζουν τους αληθινούς καλλιτέχνες ανάμεσά μας, και να απαξιώνουν αυτούς που έχουν επενδύσει τον χρόνο τους στις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μια φωτογραφική κοινότητα όπως το PurplePort, θέλει να παραμείνει ένας ιστότοπος που συγκεντρώνει μοντέλα, φωτογράφους και άλλους δημιουργούς με περισσότερα από 40.000 ενεργά μέλη, δίνοντας έμφαση στον άνθρωπο ως δημιουργό, στον κόπο και το χρόνο που έχει επενδύσει για να εκφράζεται δημιουργικά. Μπορείτε να δείτε την ανάρτηση του PurplePort για την απαγόρευση εικόνων μέσω προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

AI

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!