Ποιοι φακοί χρειάζονται πιο συχνά επισκευή;


Ποιοι φακοί χρειάζονται πιο συχνά επισκευή;

Η εταιρεία ενοικίασης φακών LensRentals έκανε μία έρευνα σχετικά με τις επισκευές των φακών, βάση των δεδομένων που έχει στα χέρια της από τον εξοπλισμό που κατέχει και ενοικιάζει. Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά στοιχεία από περίπου 2.000 επισκευές, οι φακοί που χρειάζονται πιο συχνά επισκευή ανήκουν στη Samyang (Rokinon).
Η έρευνα δεν έλαβε υπόψη της μοντέλα φακών, για τα οποία η LensRentals κατέχει λιγότερο από 10 τεμάχια ή που είναι στο στοκ της για διάστημα λιγότερο των τριών μηνών.
Τα υπόλοιπα συμπεράσματα είναι θα λέγαμε φυσιολογικά. Οι zoom φακοί χρειάζονται πιο σύντομα επισκευή από τους prime φακούς, όπως οι φακοί με σταθεροποιητή συνήθως χρειάζονται κάποια επισκευή πιο σύντομα από φακούς χωρίς σταθεροποιητή. Φυσικά και οι φακοί με manual εστίαση εμφανίζουν λιγότερα προβλήματα από τους φακούς με σύστημα αυτόματης εστίασης.
Γενικά όλες οι εταιρείες που κατασκευάζουν φακούς έχουν και πολύ καλούς φακούς που αντέχουν πολλά (όπως είναι οι φακοί 70-200 με f/2.8) και άλλους φακούς που είναι χαμηλής ποιότητας.
Η ίδια έρευνα επίσης ασχολήθηκε με το χρόνο που χρειάζεται να επισκευαστεί ένας φακός στις Η.Π.Α. στα service των εταιρειών που κατασκευάζουν φακούς (εξαιρείται το service της Tokina, στο οποίο η LensRentals δεν στέλνει φακούς, αλλά τους επισκευάζει αλλού). Τα αποτελέσματα ανακήρυξαν καλύτερο service με μικρότερο χρόνο επισκευής αυτό της Canon.

Lensrentals

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το άρθρο της LensRentals εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

lensrentals
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!