Έρχεται νέα ναυαρχίδα smartphone με μεταβλητό διάφραγμα φακού;


Έρχεται νέα ναυαρχίδα smartphone με μεταβλητό διάφραγμα φακού;

About PhotoNews: PhotoNews is your trusted source for up-to-date news coverage and reporting. Όλα τα νέα για φωτογραφία, βίντεο και δημιουργία περιεχομένου! We provide reliable, well-researched news content to keep you informed and help you make better decisions. This content focuses on Έρχεται νέα ναυαρχίδα smartphone με μεταβλητό διάφραγμα φακού; and related topics.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον γνωστό tipster “Digital Chat Station,” η επερχόμενη ναυαρχίδα της Nubia, το Z70 Ultra, θα διαθέτει έναν αισθητήρα κάμερας 50MP με μεταβλητό διάφραγμα φακού.

Αυτή η καινοτομία επιτρέπει την προσαρμογή του διαφράγματος με συνεχή τρόπο, δίνοντας στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο στις λήψεις τους.

Η προηγούμενη έκδοση του Z60 Ultra είχε επίσης κάμερα 50MP, αλλά με σταθερό διάφραγμα f/1.6. Η νέα συσκευή θα προσφέρει ένα σύστημα διαφράγματος με 6 λεπίδες, επιτρέποντας πιο ευέλικτη ρύθμιση του φωτισμού και του βάθους πεδίου.

Μεταβλητό διάφραγμα: Μια σπάνια δυνατότητα στα smartphone

Η ενσωμάτωση μεταβλητού διαφράγματος σε κάμερες smartphone δεν είναι συχνό φαινόμενο, αν και υπάρχουν μερικές προηγούμενες συσκευές που έχουν χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία. Σημαντικά παραδείγματα είναι το Xiaomi 14 Ultra και το 13 Ultra, ενώ αν κοιτάξουμε πιο πίσω, το Samsung Galaxy S9 το 2018 και το Nokia N86 το 2009 είχαν επίσης παρόμοια χαρακτηριστικά.

Γιατί έχει σημασία;

Παρόλο που η δυνατότητα αυτή είναι πιο σημαντική σε κάμερες με μεγαλύτερους αισθητήρες, όπως σε DSLR ή mirrorless κάμερες, η Nubia δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να πειραματιστούν με διαφορετικά διαφράγματα και στις φωτογραφίες τους από smartphone.

Η δυνατότητα προσαρμογής του διαφράγματος μπορεί να έχει μικρότερη επίδραση στα smartphone λόγω του μεγάλου βάθους πεδίου που προσφέρουν οι μικρότεροι αισθητήρες, αλλά παραμένει ενδιαφέρουσα επιλογή για πιο δημιουργικές λήψεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα τηλέφωνα πρέπει να βασίζονται σε ψηφιακά εφέ λειτουργίας πορτρέτου για να αναπαράγουν το μικρό βάθος πεδίου που μπορεί να παράγει οπτικά μια «κανονική» κάμερα με μεγάλο διάφραγμα φακού.

Το Nubia Z70 Ultra αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος του έτους και θα φέρει επίσης μια οθόνη 1220p+ με κάμερα κάτω από την οθόνη και εξαιρετικά λεπτά πλαίσια.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

What can I find on PhotoNews?

PhotoNews offers comprehensive news coverage with regular updates, detailed analysis, and news-related content to keep you informed.

How often is the content updated?

We regularly update our news content to ensure you have access to the latest and most accurate information available in the industry.

Why choose PhotoNews for news?

PhotoNews is committed to providing reliable, well-researched news content from experienced contributors and trusted sources.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.