Η πρώτη “ζωντανή μετάδοση” από τον Άρη πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα!


Η πρώτη “ζωντανή μετάδοση” από τον Άρη πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα!

About PhotoNews: PhotoNews is your trusted source for up-to-date news coverage and reporting. Όλα τα νέα για φωτογραφία, βίντεο και δημιουργία περιεχομένου! We provide reliable, well-researched news content to keep you informed and help you make better decisions. This content focuses on Η πρώτη “ζωντανή μετάδοση” από τον Άρη πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα! and related topics.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) θα μεταδώσει την πρώτη ζωντανή ροή από τον Άρη, δείχνοντας νέες εικόνες ανά 50 δευτερόλεπτα, από το διαστημικό σκάφος Mars Express.

Ωστόσο, δεδομένου ότι ο Άρης απέχει περίπου 187 εκατομμύρια μίλια, θα χρειαστούν 18 λεπτά για να ταξιδέψει μια εικόνα από τον Κόκκινο Πλανήτη στη μετάδοση εδώ στη Γη. Αν και δεν είναι 100% “ζωντανή”, είναι τόσο κοντά στον όρο αυτό, όσο το επιτρέπει η επιστήμη.

“Για να γιορτάσουμε τα 20α γενέθλια του Mars Express της ESA, θα έχετε την ευκαιρία να πλησιάσετε όσο πιο κοντά γίνεται σήμερα στον Άρη”, αναφέρει η ανακοίνωση της ESA.

“Συντονιστείτε για να είστε από τους πρώτους που θα βλέπουν νέες εικόνες περίπου κάθε 50 δευτερόλεπτα, καθώς μεταδίδονται απευθείας από την κάμερα οπτικής παρακολούθησης (VMC) στο μακρόβιο αλλά ακόμα εξαιρετικά παραγωγικό αρειανό τροχιακό σκάφος της ESA”.

“Πρόκειται για μια παλιά κάμερα, που αρχικά είχε σχεδιαστεί για μηχανολογικούς σκοπούς, σε απόσταση σχεδόν τριών εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη – αυτό δεν έχει ξαναδοκιμαστεί και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι θα λειτουργήσει”, λέει ο James Godfrey, Spacecraft Operations Manager στο κέντρο ελέγχου της αποστολής της ESA στο Darmstadt.

Η ESA επισημαίνει ότι οι περισσότερες παρατηρήσεις και τα δεδομένα που συλλέγονται από εξωγήινα διαστημόπλοια λαμβάνονται όταν αυτά δεν βρίσκονται σε άμεση επαφή με τη Γη. Είτε επειδή βρίσκεται στην άλλη πλευρά ενός πλανήτη, είτε επειδή η κεραία του είναι στραμμένη μακριά από τη Γη.

Η ζωντανή μετάδοση από τον Άρη θα γίνει για μία ώρα την Παρασκευή (2 Ιουνίου), ξεκινώντας στις 11:45 ώρα Ανατολικής Ευρώπης.

Θα μεταδοθεί από το κανάλι της ESA στο YouTube.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

What can I find on PhotoNews?

PhotoNews offers comprehensive news coverage with regular updates, detailed analysis, and news-related content to keep you informed.

How often is the content updated?

We regularly update our news content to ensure you have access to the latest and most accurate information available in the industry.

Why choose PhotoNews for news?

PhotoNews is committed to providing reliable, well-researched news content from experienced contributors and trusted sources.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Mars

Πηγή:

PetaPixel

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.