The Impossible Project: Η ταινία για το πως σώθηκε το film της Polaroid


The Impossible Project: Η ταινία για το πως σώθηκε το film της Polaroid

Το Φεβρουάριο του 2008, ο Αυστριακός βιολόγος Doc (Dr.Florian Kaps – φωτογραφία άρθρου) και ο εκπαιδευόμενος του Oskar έβαλαν στόχο να σώσουν το τελευταίο εργοστάσιο της Polaroid.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην Ολλανδία και αποτελεί πλέον την έδρα του “The Impossible Project”, όπου συνεχίζονται και παράγονται films για τις Polaroid instant μηχανές.

Οι δύο άντρες κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα κεφάλαια και το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για να συνεχίσει να υπάρχει το film για τις Polaroid μηχανές και η ιστορία τους καταγράφεται στην ταινία “The Impossible Project”.

Η ταινία του Jens Meurer έχει γυριστεί τα τελευταία χρόνια, αποκλειστικά σε κινηματογραφικό film 35mm, με την υποστήριξη εταιρειών όπως οι ARRI, Kodak, Films Distribution, Delphi, Baldr Film, Andec Lab.

Το 80% έχει χρηματοδοτηθεί από τις παραπάνω εταιρείες και πλέον για την ολοκλήρωση της ταινίας χρειάζονται 100.000 δολάρια, χρήματα τα οποία αναζητούνται μέσω της πλατφόρμας KickStarter.

To Trailer της ταινίας δείχνει ότι έχει γίνει πολύ δουλειά για πολύ καιρό και ότι η προσπάθεια να καταγραφεί η μοναδική ιστορία της διάσωσης του film της Polaroid αποτελεί σημαντική στιγμή για την ιστορία της φωτογραφίας.

Αν θέλετε να υποστηρίξετε την ολοκλήρωση της ταινίας (αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017) μπορείτε να το κάνετε μέχρι τις 27 Αυγούστου εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!