The Moon in Motion: Φοβερό βίντεο της έκλειψης του Ηλίου


The Moon in Motion: Φοβερό βίντεο της έκλειψης του Ηλίου

About PhotoNews: PhotoNews is your trusted source for up-to-date news coverage and reporting. Όλα τα νέα για φωτογραφία, βίντεο και δημιουργία περιεχομένου! We provide reliable, well-researched news content to keep you informed and help you make better decisions. This content focuses on The Moon in Motion: Φοβερό βίντεο της έκλειψης του Ηλίου and related topics.

Πολλοί φωτογράφοι βάζουν πολύ ενέργεια και αφιερώνουν πολύ χρόνο για να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό.

Ο Phil Hart απαθανάτισε την έκλειψη του Ηλίου στις 21 Αυγούστου του 2017 και μόλις κατάφερε, σχεδόν δύο χρόνια μετά, να δημοσιεύσει το τελικό βίντεο της.

Με τίτλο The Moon in Motion – Great American Eclipse from Idaho and the Tetons (Η Σελήνη σε κίνηση – Μεγάλη αμερικανική έκλειψη από το Αϊντάχο και το Tetons) το βίντεο που μπορείτε να δείτε έχει μέγιστη ανάλυση 4Κ.

Μην νομίζετε όμως ότι ο Phil έκανε μία απλή προσπάθεια. Χρησιμοποίησε 12 συνολικά κάμερες, χρησιμοποιώντας τελικά το υλικό από τις 7. Έξι ήταν στην τοποθεσία South Menan Butte του Idaho. Οι άλλες δύο κάμερες βρίσκονταν σε απομακρυσμένες τοποθεσίες και τοποθετήθηκαν εκεί τις μέρες που προηγήθηκαν της έκλειψης: στο Table Mountain και το Wyoming κοιτάζοντας πάνω από τα βουνά Tetons και μία άλλη στους πρόποδες των βουνών Beaverhead (νότια του Blue Dome) με θέα πάνω από την πεδιάδα του ποταμού Snake του Idaho.

Μάλιστα ο Phil ανέβηκε σε υψόμετρο 3,387 μ. στο Table Mountain τρεις ημέρες πριν από την έκλειψη για να εγκαταστήσει την αυτοματοποιημένη φωτογραφική μηχανή με την ελπίδα να καταγράψει την έκλειψη. Εκεί άφησε μόνη της μία Canon 5D Mark IV, η οποία παρόλο που έπεσε από την θέση της, κατάφερε προηγουμένως να κάνει τις απαραίτητες λήψεις.

Όλα τα πλάνα καταγράφηκαν στις κάμερες την ημέρα της έκλειψης. Ενώ υπάρχει κάποια σημαντική επεξεργασία υψηλού δυναμικού εύρους HDR και σύνθεση πολλαπλών φωτογραφιών, δεν υπάρχουν δημιουργίες CGI ή Photoshop.

Στην προσπάθεια του ο Phil χρησιμοποίησε πάρα πολύ εξοπλισμό, όπως τηλεσκόπια και DSLR μηχανές.

Απολαύστε το βίντεο.

Μην ξεχάσετε να δείτε και το βίντεο για το πως τοποθετήθηκε η κάμερα στο Table Mountain, τρεις ημέρες πριν την έκλειψη.

Περισσότερα θα διαβάσετε στο blog του Phil εδώ.

What can I find on PhotoNews?

PhotoNews offers comprehensive news coverage with regular updates, detailed analysis, and news-related content to keep you informed.

How often is the content updated?

We regularly update our news content to ensure you have access to the latest and most accurate information available in the industry.

Why choose PhotoNews for news?

PhotoNews is committed to providing reliable, well-researched news content from experienced contributors and trusted sources.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.