War Reporter, ένα φιλμ αφιερωμένο στους φωτογράφους των πολέμων


War Reporter, ένα φιλμ αφιερωμένο στους φωτογράφους των πολέμων

Οι άνθρωποι που παρακολουθούν από απόσταση αναπνοής για όλους μας αυτές τις πολεμικές συρράξεις με σκοπό να ενημερώσουν όλο τον κόσμο για το τι γίνεται κατά την διάρκεια τους, οι φωτογράφοι και βιντεολήπτες που ρισκάρουν την ζωή τους για ένα καρέ που θα κλείσει μέσα του την δυστυχία και τον πόνο, αποκαλύπτονται στο νέο φιλμ του νεαρού Mohamed Amine Boukhris.

Ο Mohamed Amine Boukhris, φωτογράφος και ο ίδιος κατέγραψε τα περισσότερα πλάνα κατά την αραβική άνοιξη. Ανάμεσα στους φωτογράφους που βλέπουμε να μιλάνε στην κάμερα είναι ο Rémi Ochlik, ο οποίος σκοτώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 2012.

Ο δημιουργός του φιλμ Amine λέει σχετικά με το φιλμ: “Καθημερινά βλέπουμε ανθρώπους να πεθαίνουν. Αλλά όταν ερχόμαστε στους δικούς μας, όταν πρόκειται για δημοσιογράφους που σκοτώνονται, το θέμα είναι taboo”.

Το φιλμ War Reporter έχει πολλές σκληρές σκηνές. Σε μία από αυτές ο βιντεολήπτης Lucas Dolega έχει τραυματιστεί από επίθεση στην Τυνησία. Συνεχίζει να καταγράφει με την κάμερα του και να μιλάει καθώς τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Τελικά ο Lucas δεν θα τα καταφέρει.

Το φιλμ War Reporter προβλήθηκε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ της Τυνησίας “Rencontres des Réalisateurs de Films Tunisiens” στις 12 Φεβρουαρίου του 2014 και πηγαίνει στο φεστιβάλ Al Jazeera International Film Festival στην Doha του Qatar και στο φεστιβάλ του Dubai.

Ελπίζουμε να μπορέσουμε κάποια στιγμή να το δούμε και στην χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

imaging-resource
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!