Έλληνας φωτογράφος κέρδισε τον Raymond Weil International Photography Contest 2013


Έλληνας φωτογράφος κέρδισε τον Raymond Weil International Photography Contest 2013

Ο 8ος διαγωνισμός φωτογραφίας που διοργάνωσε η Ελβετική εταιρία παραγωγής ρολογιών πολυτελείας Raymond Weil, ανέδειξε έναν Έλληνα φωτογράφο ως το μεγάλο νικητή.

Πρόκειται για τον Κώστα Μάντζιαρη, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει το βραβείο των 5.000 δολαρίων καθώς και την ευκαιρία να εκθέσει τη δουλειά του στο περίπτερο της εταιρίας, στη διάρκεια του Baselworld 2014 της μεγαλύτερης έκθεσης ρολογιού και κοσμήματος. Το φετινό θέμα του διαγωνισμού ήταν “Μουσική” και η εξαιρετική εικόνα του Μάντζιαρη κατάφερε να αποδώσει με τον καλύτερο τρόπο το αποτέλεσμα της συνύπαρξης ανθρώπων, μουσικής και έντονων συναισθημάτων. Ο Κώστας Μάντζιαρης είναι ανταποκριτής του πρακτορείου Eurokinissi για τη Θεσσαλία.

Παράλληλα η κριτική επιτροπή επέλεξε άλλες 10 φωτογραφίες τις οποίες έθεσε στην ψηφοφορία του κοινού. Έτσι προέκυψε το βραβείο Public’s Choice Award, το οποίο κέρδισε ο Emerson Baluyot με τη φωτογραφία του με τίτλο “Badjao street drummers”. Στην εικόνα βλέπουμε μια παρέα παιδιών, θυμάτων του πολέμου στην πόλη Zamboanga των Φιλιππίνων, που οδήγησε στη μετεγκατάσταση περίπου 100.000 ανθρώπων. Ανάμεσα τους κι αυτά τα αγόρια που κατάφεραν να ξεφύγουν και να μεταφερθούν στην πόλη της Marikina, που βρίσκεται επίσης στις Φιλιππίνες, όπου χρησιμοποιούν τενεκεδάκια και άλλα ανακυκλώσιμα είδη για να κερδίζουν χρήματα αλλά και για να δημιουργούν τη μουσική που τους αρέσει.

Grand Prize winner: Κώστας Μάντζιαρης

RAYMOND WEIL winner

Public’s Choice Award: Emerson Baluyot

RAYMOND WEIL peoples choice

Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες των 10 φιναλίστ για το βραβείο κοινού εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Competition Results
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!