Το πρώτο θύμα της GoPro. Έκλεισε η Contour


Το πρώτο θύμα της GoPro. Έκλεισε η Contour

Μία από τις πρώτες εταιρείες που μπήκαν στον χώρο των action cameras είναι η VholdR, η οποία ιδρύθηκε το 2004 και μετονομάστηκε αργότερα στη γνωστή μας Contour. Η πρώτη videocamera με όνομα Twenty20 ανακοινώθηκε το 2007 και η εταιρεία συνέχισε να αναβαθμίζει το προϊόν της μέχρι και φέτος. Το 2013 οι Contour+2 και ContourRoam2 αποτελούσαν τα όπλα της, απέναντι στη GoPro, αλλά και τις άλλες εταιρείες που εμφανίστηκαν να θέλουν κομμάτι της πίτας της αγοράς των action cameras, όπως η Sony.
Σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας imaging-resource, όλα φαινόταν φυσιολογικά, τουλάχιστον μέχρι τις 6 Αυγούστου. Τότε η ιστοσελίδα geekwire ανέφερε ότι τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σιάτλ έκλεισαν και οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στον δρόμο.
Ο συνιδρυτής της Contour, Barros, σε άρθρο του στο blog του ανέφερε πόσο δύσκολο ήταν να ανταγωνίζονται τη GoPro. Αν και η Contour ήταν κάτι το πολύ αξιόλογο, κατά γενική ομολογία, αντί το χάσμα με την μεγάλη ανταγωνίστρια τους να κλείνει, διογκώνονταν χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα σχετικά. Ειδικά οι τακτικές marketing της GoPro, για τις οποίες έχει ήδη γίνει case study σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, ήταν ο κύριος λόγος σύμφωνα με το Bloomberg BusinessWeek για τον οποίο η Contour κατέρρευσε.
Ακόμα και μέχρι σήμερα, σχεδόν είκοσι ημέρες μετά, η Contour, δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα και όλα τα προϊόντα της εταιρείας στην ιστοσελίδα της εμφανίζονται ως “out of stock”. Τα κεντρικά της γραφεία παραμένουν κλειδωμένα και οι περίπου 60 εργαζόμενοι της εταιρείας στα σπίτια τους, με πιο πιθανό η επαναλειτουργία της εταιρείας να είναι ένα απίθανο σενάριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Action Cameras Contour

Πηγή:

imaging-resource
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!