DxO Mark: ο Sigma 50mm F1.4 DG HSM φτάνει σε ποιότητα τον πανάκριβο Zeiss Otus 55mm F1.4;


DxO Mark: ο Sigma 50mm F1.4 DG HSM  φτάνει σε ποιότητα τον πανάκριβο Zeiss Otus 55mm F1.4;

Μάλιστα πολλοί “τόλμησαν” να συγκρίνουν την ποιότητα του νέου Sigma με τον 3 φορές πιο ακριβό Zeiss Otus 55mm F1.4. Φυσικά η διαδικτυακή συζήτηση που προκλήθηκε για το ποιος είναι καλύτερος έχει ανάψει για τα καλά και η ανάλυση της DxO Mark έρχεται την κατάλληλη στιγμή να μας δώσει το στίγμα του νέου Sigma.

Σύμφωνα λοιπόν με την DxO Mark ο Sigma 50mm F1.4 DG HSM φτάνει πολύ κοντά σε απόδοση στον Zeiss Otus 55mm F1.4, όσο αφορά το Canon mount των δύο φακών. Φυσικά όπως θα περιμέναμε δεν καταφέρνει να τον ξεπεράσει. Ο Zeiss Otus 55mm F1.4 είναι αρκετά ανώτερος σε οξύτητα στα πολύ ανοιχτά διαφράγματα. Στο f/2 ο Sigma καταφέρνει να τα βάλει στα ίσια με τον Zeiss αν και χάνει στις γωνίες.
Φυσικά μην ξεχνάμε ότι ο Sigma 50mm f/1.4 πωλείται στην τιμή των 949 δολαρίων και όχι στην τιμή των 3.000 δολαρίων στην οποία πωλείται ο Zeiss Otus 55mm F1.4.

Μπορείτε να διαβάσετε την ανάλυση της DxO Mark για τον Sigma 50mm f/1.4 Art εδώ.

Εσείς τι λέτε; Απόλυτη ποιότητα για την τριπλάσια τιμή ή συμβιβασμός με έναν από ότι φαίνεται εξαιρετικό φακό για λιγότερα από 1.000 ευρώ;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!