Πρόβλημα για μερικές Fujifilm X-T1, επίσημη ανακοίνωση από την ιαπωνική εταιρεία


Πρόβλημα για μερικές Fujifilm X-T1, επίσημη ανακοίνωση από την ιαπωνική εταιρεία

Φαίνεται λοιπόν ότι μερικές Fujifilm X-T1 “μπάζουν” φως από την περιοχή της υποδοχής του μικρόφωνου, του ντεκλασέρ και των καλωδίων HDMI και USB. Το φαινόμενο συμβαίνει όταν πολύ ισχυρό φως πέφτει υπό γωνία στην περιοχή των υποδοχών και το καπάκι είναι ανοιχτό και εμφανίζεται ως λωρίδα φωτός στην τελική φωτογραφία. Στην περίπτωση που το καπάκι είναι κλειστό το φαινόμενο δεν εμφανίζεται.

Η ιαπωνική εταιρεία έχει επικεντρώσει το πρόβλημα στις μηχανές με σειριακό αριθμό από 41002001 έως 41006000. Σύμφωνα με πηγές του pttl.gr οι σειριακοί δεν αφορούν την ελληνική αγορά.

Σε περίπτωση που δείτε ότι η μηχανή σας έχει σειριακό αριθμό που βρίσκεται στο παραπάνω εύρος μπορείτε να απευθυνθείτε στην εταιρεία για δωρεάν έλεγχο.
Για την Ελλάδα:
Fujifilm Hellas
Ηχούς 1 & Αγ.Αναργύρων, Π.Φάληρο
Τηλ:2109404100

Άποψη: Δυστυχώς ακόμα μία high end φωτογραφική μηχανή εμφανίζει έστω και σε συγκεκριμένα τεμάχια κατασκευαστικό πρόβλημα.
Το πολύ θετικό είναι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε άμεση ανταπόκριση της κατασκευάστριας εταιρείας για να διορθώσει τα πράγματα, κάτι το οποίο θα έπρεπε να γίνει παράδειγμα για τον φωτογραφικό και όχι μόνο χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!