Ανακοινώθηκε το Google Pixel 2 και έχει τη κορυφαία κάμερα σε smartphone σύμφωνα με την DxOMark


Ανακοινώθηκε το Google Pixel 2 και έχει τη κορυφαία κάμερα σε smartphone σύμφωνα με την DxOMark

Δεν προλάβαμε να γράψουμε σήμερα για το Samsung Galaxy Note 8 και την πρωτιά της κάμερας του στη DxOMark και ανακοινώθηκε το Google Pixel 2, το οποίο έγινε ο νέος βασιλιάς.

To Google Pixel 2 ανακοινώθηκε πριν από λίγο και η κάμερα του έχει ήδη περάσει τα τεστ της DxOMark, η οποία του έδωσε την υψηλότερη βαθμολογία που έχουμε δει ποτέ σε κάμερα smartphone.

Ας ξεκινήσουμε με την ανακοίνωση του Google Pixel 2 το οποίο έχει κάμερα 1/2.6-inch των 12 megapixels, με φακό που έχει μέγιστο διάφραγμα f/1.8. Διαθέτει Dual Pixel σύστημα αυτόματης εστίασης και οπτικό σταθεροποιητή και βγάζει video 4Κ 30fps. Επιλέον έχει μπροστά κάμερα των 8 megapixels (φακό με f/2.7), με λήψη video σε Full HD 1080 στα 30fps.

To νέο smartphone της Google διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 835 και είναι αδιάβροχο, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, μία με οθόνη 5″ και το Pixel 2 XL με οθόνη 6″.

Η DxOMark έβαλε στη κάμερα του Google Pixel 2 βαθμολογία 98 πόντων, με επιμέρους βαθμολογία στην φωτογραφία 99 (ένα πόντο κάτω από το Samsung Galaxy Note 8 που έχει την πρωτιά και τρεις πάνω από το Apple iPhone 8 Plus) και επιμέρους βαθμολογία στο video 96, που είναι και η μεγαλύτερη που έχουμε δει ποτέ σε smartphone.

Στα συμπεράσματα της η DxOMark λέει ότι κινδυνεύει να μείνει από υπερθετικά επίθετα στην περιγραφή των φωτογραφικών δυνατοτήτων του νέου smartphone της Google.

Το Google Pixel 2 έχει πολύ δυνατά σημεία του το δυναμικό εύρος σε όλες τις φωτιστικές συνθήκες και το εξαιρετικό σύστημα αυτόματης εστίασης. Επιπλέον καταγράφει αρκετές λεπτομέρειες, ενώ σαν μειονεκτήματα αναφέρονται η απώλεια λεπτομερειών στο zoom και η εμφάνιση artifacts στη λήψη πορτρέτων. Όσο αφορά το Video το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η σταθεροποίηση και η αυτόματη εστίαση, αλλά και ο χαμηλός ψηφιακός θόρυβος, ενώ στα μειονεκτήματα αναφέρεται η αστάθεια της έκθεσης και της ισορροπίας λευκού στη λήψη panning και το περιορισμένο δυναμικό εύρος.

Διαβάστε το αναλυτικό review της DxOMark για το Google Pixel 2 εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!