H Kodak πούλησε 1100 πατέντες της που αφορούν την ψηφιακή φωτογραφία


H Kodak πούλησε 1100 πατέντες της που αφορούν την ψηφιακή φωτογραφία

Τελικά η Kodak, σύμφωνα με ανακοίνωση της,  πούλησε τις πάνω από 1100 πατέντες της που αφορούν την ψηφιακή φωτογραφία .  Το σύνολο των χρημάτων που θα βάλει στα ταμεία της σε μία ύστατη προσπάθεια να αποφύγει την χρεοκοπία, είναι 525 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 396 εκατομμύρια ευρώ).  Αγοραστές εμφανίζεται ένας μεγάλος όμιλος εταιρειών της Silicon Valley, στον οποίο συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι κολοσσοί της τεχνολογίας: Apple, Google, Facebook, Samsung, RIM, Adobe, HTC, Fujifilm, Huawei, Amazon, Shutterfly και Microsoft.

Την όλη διαπραγμάτευση χειρίστηκαν οι εταιρείες Intellectual Ventures και RPX, οι οποίες εκπροσωπούσαν την Apple και την Google αντίστοιχα στις εκατέρωθεν μηνύσεις τους για δικαιώματα πατεντών.  Στα πλαίσια της συμφωνίας η Kodak συμφώνησε να αποσύρει μηνύσεις εναντίων των εταιρειών που συμμετείχαν στην αγορά των πατεντών της και με τις οποίες είχε δικαστικές διαφορές για δικαιώματα πατεντών.  Συγκεκριμένα η Kodak είχε μηνύσει την Apple για παραβίαση πατέντας για το ποσό του 1 δις δολαρίων.

Ακόμα και μετά την πώληση η Kodak ισχυρίζεται ότι έχει στην διάθεση της ακόμα 9600 πατέντες που έχουν να κάνουν με άλλους τομείς (εκτός της ψηφιακής φωτογραφίας) στους οποίους δραστηριοποιείται η αμερικανική εταιρεία.

Φως στο τούνελ λοιπόν για την Kodak και την προσπάθεια της να ορθοποδήσει και να διατηρηθεί στον χώρο της εκτύπωσης ή απλά μία παράταση στο δράμα;  Ο καιρός θα δείξει.

πηγή: www.petapixel.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!