Nikon: Η πτώση των πωλήσεων φέρνει αναδιάρθρωση και μείωση 1.000 θέσεων εργασίας


Nikon: Η πτώση των πωλήσεων φέρνει αναδιάρθρωση και μείωση 1.000 θέσεων εργασίας

Η συνεχής πτώση των πωλήσεων στο φωτογραφικό χώρο φέρνει πλέον σημαντικούς τριγμούς ακόμα και στις μεγάλες φωτογραφικές εταιρείες.

Η κρίση αυτή οδήγησε τη Nikon στο να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να μειώσει το προσωπικό της στην Ιαπωνία κατά 10%, δηλαδή κατά 1.000 θέσεις εργασίας, κάτι που θα γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017, με τους υπαλλήλους να έχουν την επιλογή οικειοθελούς αποχώρησης ή συνταξιοδότησης.

Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια των οικονομικών αποτελεσμάτων που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία για το πρώτο εξάμηνο που τελείωσε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με τη παρουσίαση της Nikon παρόλο που τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 56% (λόγω της πώλησης λιθογραφικών συστημάτων και μείωσης των εξόδων), οι πωλήσεις έπεσαν κατά 13.8%, με τις νέες προβλέψεις για το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου 2017 να έχουν αναπροσαρμόσει το σύνολο των πωλήσεων προς τα κάτω, κατά περίπου 30 δισεκατομμύρια Γιεν.

Φυσικά για όλα αυτά δεν φταίει μόνο η κρίση που υπάρχει και η οποία έχει οδηγήσει σε 30% μείωση των πωλήσεων της Nikon στις φωτογραφικές μηχανές τα τελευταία τρία χρόνια. Εξίσου σημαντικές είναι οι επιπλοκές στη παραγωγή από τον σεισμό στο Kumamoto, η καθυστέρηση της διάθεσης των premium μηχανών της νέας σειράς Nikon DL, οι πολλές αστοχίες που είχε η εταιρεία στις μηχανές της, με πιο σημαντικό παράδειγμα τη Nikon D600 και η χλιαρή υποδοχή του κοινού στις νέες action cameras Nikon Keymission.

Ας ελπίσουμε ότι η Nikon θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και ότι αυτά είναι τα τελευταία άσχημα νέα που μας έρχονται από το στρατόπεδο της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Financial Reports Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!