Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Nikon Small World Photomicrography 2015


Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Nikon Small World Photomicrography 2015

Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Αυστραλός Ralph Claus Grimm με μία φωτογραφία του ματιού μίας μέλισσας (Apis mellifera), πασπαλισμένο από γύρη.

Το μάτι της μέλισσας έχει μεγεθυνθεί 120x φορές.

Ο Ralph Claus Grimm, καθηγητής σε σχολείο και πρώην μελισσοκόμος, δήλωσε: “Κατά κάποιο τρόπο νιώθω σαν αυτή η εικόνα να μας δίνει μια γεύση του κόσμου μέσα από το μάτι μιας μέλισσας. Είναι ένα θέμα μεγάλης γλυπτικής ομορφιά, αλλά επίσης μία προειδοποίηση ότι θα πρέπει να μείνουμε συνδεδεμένοι με τον πλανήτη μας, να ακούμε τα μικρά πλάσματα όπως οι μέλισσες και να βρούμε έναν τρόπο να προστατεύσουμε τη γη που καλούμε σπίτι μας.”

Τη δεύτερη θέση πήραν οι Kristen Earle, Gabriel Billings, KC Huang & Justin Sonnenburg του Stanford University School of Medicine και του τμήματος Department of Microbiology and Immunology με μία φωτογραφία από το έντερο ενός ποντικού, το οποίο έχουν αποικήσει ανθρώπινα μικρόβια.

Η μεγέθυνση που έχει γίνει είναι 63x.

Kristen Earle, Gabriel Billings, KC Huang & Justin Sonnenburg

Η τρίτη θέση ανήκει στον Dr. Igor Siwanowicz του Howard Hughes Medical Institute (HHMI) από τις Η.Π.Α. με την φωτογραφία από ένα υδρόβιο φυτό, με μεγέθυνση 100x.

Humped-bladderwort-mouth

Η επιτροπή επέλεξε τις 20 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού, ενώ έδωσε και 12 επαίνους.

Μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!