Ειδικός εξομοιωτής σε αφήνει να παίξεις με το βάθος πεδίου και το bokeh από τον Η/Υ σου


Ειδικός εξομοιωτής σε αφήνει να παίξεις με το βάθος πεδίου και το bokeh από τον Η/Υ σου

Αν είσαι νέος στον χώρο της φωτογραφίας μπορεί να δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις μερικές από τις βασικές αρχές της, όπως το bokeh (θόλωμα του φόντου) ή το βάθος πεδίου.

Ο Πολωνός φωτογράφος Michael Bemowski δημιούργησε ένα online εξομοιωτή, ο οποίος επιτρέπει στον χρήστη του να επιλέγει το μέγεθος του αισθητήρα της μηχανής, την απόσταση του θέματος, την απόσταση του φόντου, το κάδρο (έχει τους βασικούς τύπους κάδρου), το εστιακό μήκος και το διάφραγμα του φακού.
Ο εξομοιωτής στην συνέχεια δείχνει σε μία “υποθετική” φωτογραφία πως οι παραπάνω επιλογές επηρεάζουν το bokeh, ενώ υπολογίζει και δείχνει και το εύρος του βάθους πεδίου.

Ο εξομοιωτής έχει και ειδική mobile έκδοση που πάλι λειτουργεί online χωρίς να χρειάζεται να κατεβάστε κάποια ειδική εφαρμογή.

Πρόκειται για μία εξαιρετική online εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ και να σας βοηθήσει πάρα πολύ να κατανοήσετε τις έννοιες του bokeh και του βάθος πεδίου.

Θα βρείτε τον εξομοιωτή εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!