Οι φωτογράφοι σε όλο τον κόσμο ενώνονται για την σωτηρία του Fujifilm CP-100


Οι φωτογράφοι σε όλο τον κόσμο ενώνονται για την σωτηρία του Fujifilm CP-100

H ανακοίνωση της Fujifilm για το Fujifilm CP-100 προκάλεσε αντιδράσεις στον φωτογραφικό κόσμο και φωτογράφοι από όλο τον κόσμο ενώθηκαν για να προσπαθήσουν να σταματήσουν την επικείμενη κατάργηση του τελευταίου peel-back film της εταιρείας.

Για αυτό το σκοπό δημιουργήθηκε μία διαμαρτυρία μέσω της ιστοσελίδας Change.org, την οποία έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής πάνω από 16.000 άτομα.

Η επιστολή διαμαρτυρίας απευθύνεται στις Fujifilm, Impossible Project και Lomography και ζητάει από τις τρεις εταιρείες να κάνουν κάτι για να σώσουν το film.

Στην προσπάθεια διάσωσης του Fujifilm CP-100 συμμετέχει ενεργά και ο Florian Kaps, ένας από τους ιδρυτές του Impossible Project που έσωσε το τελευταίο εργοστάσιο της Polaroid και ο οποίος ταξίδεψε ως το Τόκιο για να βρει μία λύση με τη Fujifilm.

Μάλιστα δημιουργήθηκε και ειδική ιστοσελίδα στην διεύθυνση savepackfilm.net, με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για την προσπάθεια που γίνεται.

Αν θέλετε και εσείς να μην σταματήσει η παραγωγή του Fujifilm CP-100 υπογράψτε τη διαμαρτυρία εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Change
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ιάκωβος Γ. Σπέτσιος | 15 Μαρτίου 2016 στις 19:10

    ειδικά στην Ελλάδα είναι το μόνο νομίζω.
    πρέπει να φέρνεις απέξω του κόσμου τα λεφτά.
    Αλλά η μεγάλη FUJI apodeikn;yet t;oho tsigko;ynaqq

  • #
    1
  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!