Η εταιρεία προϊόντων περιποίησης δέρματος DOVE εναντίον της επεξεργασίας στο Photoshop


Η εταιρεία προϊόντων περιποίησης δέρματος DOVE εναντίον της επεξεργασίας στο Photoshop

Η εταιρεία προϊόντων περιποίησης δέρματος DOVE βγαίνει δημόσια και θέτει το ζήτημα της ψεύτικης ομορφιάς που βλέπουμε σε διαφημίσεις και περιοδικά μέσω της επεξεργασίας που γίνεται στο Photoshop.

Μάλιστα η διαμαρτυρία της DOVE έγινε με ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο.  Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και σε ιστοσελίδες που ασχολούνται με την επεξεργασία εικόνας, ένα ειδικό action για το Photoshop (action: μία τυποποιημένη σειρά ενεργειών που εκτελείται με το πάτημα ενός κουμπιού), με την ονομασία Beautify_Action.  Όταν κάποιος τρέχει το συγκεκριμένο action τότε όλες οι αλλαγές που έχει κάνει σε μία εικόνα αναιρούνται (σύμφωνα με την ιστοσελίδα Verge το συγκεκριμένο action δεν λειτουργεί με εικόνες που έχουν πολλά layers).  Επίσης εμφανίζεται στην εικόνα η πρόταση “Don’t manipulate our perceptions of real beauty” (μην χειραγωγείτε την αντίληψη μας για την πραγματική ομορφιά).  Με αυτόν τον τόπο η DOVE θέλει να προβάλλει τις αντιρρήσεις της στα πρότυπα που δημιουργούνται στους νέους και τις νέες σχετικά με την πραγματική εξωτερική ομορφιά των ανθρώπων, η οποία είναι προϊόν της επεξεργασίας στον Η/Υ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!