Οι μηχανές της Sony “τρώνε” τα άστρα και υπάρχει online διαμαρτυρία για αυτό


Οι μηχανές της Sony “τρώνε” τα άστρα και υπάρχει online διαμαρτυρία για αυτό

Φαίνεται ότι οι mirrorless μηχανές της Sony έχουν μία σημαντική αδυναμία όσο αφορά τη χρήση τους για αστροφωτογραφία.

Όπως αναφέρουν χρήστες των Full Frame mirrorless μηχανών A7 I/II, A7S I/II, A7R I/II και A9 αλλά και των APS-C μοντέλων A6000, A6300, A6500, το λογισμικό μείωσης του θορύβου που υπάρχει, εξαφανίζει στις αστροφωτογραφίες μαζί με τον ψηφιακό θόρυβο και μερικά από τα αστέρια του νυχτερινού ουρανού.

Αυτό συμβαίνει ειδικά σε λήψεις με έκθεση πάνω από 30 δευτερόλεπτα, όταν και το λογισμικό που υπάρχει στις μηχανές για την μείωση του ψηφιακού θορύβου, “τρώει τα άστρα” (star eater), εξαφανίζοντας μερικά αστέρια, μειώνοντας την φωτεινότητα άλλων, αλλάζοντας το χρώμα μερικών και γενικά “χαλώντας” μία αστροφωτογραφία του νυχτερινού ουρανού.

Όπως αναφέρει ο Frédéric Michaud από τη Γαλλία στην online διαμαρτυρία στο change.org, το πρόβλημα έγινε χειρότερο με την αναβάθμιση Firmware που διέθεσε η Sony στα μέσα του 2016, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί λύση από την ιαπωνική εταιρεία.

Την διαμαρτυρία έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής πάνω από 2.700 φωτογράφοι, οι οποίοι καλούν την Sony να ασχοληθεί με το θέμα και να δώσει λύση. Μπορείτε να την υπογράψετε και εσείς εδώ.

Έχετε παρατηρήσει το συγκεκριμένο πρόβλημα στη Sony μηχανή σας;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

SonyAlphaRumors
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Γιαυτό όσο κι αν την αγαπάς ποτέ μη της χαρίσεις τον ουρανό με τ άστρα.
    Αν θέλεις όμως sony και καλά να της προσφέρεις κάτι,
    δώσε της μια ….σώνει.
    Θα σωθείς…
    Κ,Β

  • #
    1

    Έχω την εντύπωση οτι στο menu υπάρχει η επιλογή “αποθορυβοποίηση μακράς έκθεσης”.Αν την απενεργοποιήσουμε δεν λύνεται το πρόβλημα?

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!