O Steve McCurry εξηγεί πως τράβηξε την φωτογραφία “Young Wadabi Men”


O Steve McCurry εξηγεί πως τράβηξε την φωτογραφία “Young Wadabi Men”

Ο Steve McCurry είναι από τους πιο αναγνωρισμένους φωτογράφους του φημισμένου πρακτορείου Magnum.  Όλοι ξέρετε την περίφημη φωτογραφία του που απεικονίζει την μικρή Αφγανή και έγινε εξώφυλλο στο National Geographic.

Μία άλλη πολύ γνωστή του φωτογραφία, η “Young Wadabi Men”, απεικονίζει νεαρούς άντρες της φυλής Wadabi στη Νιγηρία, οι οποίοι παίρνουν μέρος σε μία ετήσια τελετή γάμου (την Garawa), και βαμμένοι και ντυμένοι με ειδικές φορεσιές χορεύουν για τις γυναίκες του χωριού.

Ο Steve McCurry περνούσε από την περιοχή με το αυτοκίνητο όταν είδε πλήθος κόσμου συγκεντρωμένο σε ένα σημείο.  Ζήτησε από τον οδηγό του να πλησιάσουν και αφού είδε τι γινόταν, πήρε την άδεια από την φυλή να μείνει μαζί τους για δύο ημέρες και να καταγράψει την τελετή. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!