Ανακοίνωσε η Olympus την νέα superzoom SP-820UZ!


Ανακοίνωσε η Olympus την νέα superzoom SP-820UZ!

Φαίνεται ότι οι φωτογραφικές superzoom καλά κρατούν και μάλιστα ο πόλεμος είναι σκληρός και συνεχής!  Έτσι λοιπόν και ως απάντηση στις νέες superzoom που ανακοίνωσε προχτές η Canon έρχεται να απαντήσει η Olympus με την καινούργια SP-820UZ προσθήκη στην ήδη ανανεωμένη  SP-720UZ!
Τι χαρακτηριστικά έχει όμως η SP-820UZ?  Η νέα ναυαρχίδα της ιαπωνικής εταιρείας είναι εξοπλισμένη με επεξεργαστή εικόνας δανεισμένο από την σειρά PEN, τεχνολογίας CMOS, 14.0 megapixel και μεγέθους μόλις 1/2.3″.  Ο διπλός σταθεροποιητής εξασφαλίζει ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το τεράστιο 40x οπτικό ζοομ εφόσον και οι συνθήκες μας το επιτρέπουν.  Ο φακός είναι και ευρυγώνιος αρχίζοντας από τα 22mm και φτάνοντας μέχρι τα 896mm με μέγιστο διάφραγμα F3.4!!!!!!  Ξέρουμε τι σκέφτεστε, δεν πρόκειται για μηχανή αλλά για ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ!  Φυσικά η μηχανή γράφει video σε Full High-Definition 1920 x 1080 χωρίς όμως να ξεφεύγει από τα 30fps, ενώ η οθόνη 3.0″ είναι ανάλυσης 460,000 dots.  Η SP-820UZ τροφοδοτείται από μπαταρίες ΑΑ σε αντίθεση με την προκάτοχο της SP-810UZ.  Η απουσία οφθαλμοσκοπίου και δυνατότητας εγγραφής εικόνων σε RAW αρχεία είναι μία μικρή απογοήτευση.  Το θετικό είναι ότι η μηχανή υποστηρίζει τις κάρτες μνήμες Eye-Fi της Sandisk για ασύρματη μετάδοση των φωτογραφιών σε κάποιο Η/Υ.
Θυμίζω ότι η μικρή της σειράς UZ, SP-720UZ αποτελεί μία πιο οικονομική επιλογή στην κατηγορία και κυκλοφορεί μερικές εβδομάδες τώρα στην χώρα μας με τιμή στα 249,00€.  Με επεξεργαστή εικόνας και εδώ τεχνολογίας CMOS, 14.0 megapixel, μεγέθους 1/2.3″ και φακό με το μεγάλο 26x οπτικό ζουμ, ξεκινώντας από τα 26mm και αγγίζοντας τα 676mm η μηχανή θα ικανοποιήσει τους όχι υπερβολικά απαιτητικούς χρήστες.  Ο απαραίτητος διπλός σταθεροποιητής εικόνας της Olympus είναι παρών για να μας βοηθήσει να τιθασεύσουμε το τηλεσκοπικό zoom.  Η SP-720UZ τροφοδοτείται με μπαταρία λιθίου και φορτίζει μέσω USB.  Η οθόνη είναι και εδώ 3.0″, ανάλυσης 460,000 dots, ενώ και εδώ υπάρχει συμβατότητα με τις Eye-Fi της Sandisk για ασύρματη μετάδοση των φωτογραφιών σε κάποιο Η/Υ.  Το video είναι Full High-Definition 1920 x 1080 με 30 fps.
Οι επιλογές μας στην κατηγορία αυξάνονται και πλέον με το zoom σε υπερβολικά επίπεδα μπορείτε να επιλέξετε την καταλληλότερη μηχανή για εσάς!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Eye-Fi Sandisk
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Η Ρ510 απέκτησε αντίπαλο;

    • #
      1

      πιστεύω χωρίς οφθαλμοσκόπιο δύσκολο να ακουμπήσει το κοινό της P510…επίσης η οθόνη της P510 έχει διπλάσια ανάλυση 921000 dots. κατά τα άλλα αναμένουμε να δούμε δείγματα της Olympus στην πράξη για να κρίνουμε με ασφάλεια!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!