Νέα NEX από την Sony! Η NEX-6 είναι εδώ!


Νέα NEX από την Sony!  Η NEX-6 είναι εδώ!

Μεγάλη ημέρα η σημερινή για την Sony.  Ημέρα που δείχνει ότι η Sony στηρίζει πολύ δυνατά τον πυλώνα της ψηφιακής φωτογραφίας που ευελπιστεί να γίνει ένας από τους πιο κερδοφόρους τομείς της εταιρείας.  Πολλές ανακοινώσεις λοιπόν σήμερα και θα προσπαθήσουμε να τις καλύψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.
Ξεκινάμε με την νέα προσθήκη στην σειρά NEX, την πολυαναμενόμενη NEX-6.  Η διάδοχος της NEX-5 έχει ένα πολύ δυνατό επεξεργαστή εικόνας Bionz, που σε συνεργασία με τον αισθητήρα CMOS, μεγέθους APS-C (23.5 x 15.6 mm) και ανάλυσης 16.1 megapixels υπόσχεται εξαιρετικά αποτελέσματα.  Το ISO ρυθμίζεται από 100 μέχρι 25600 και η ανοχή στον θόρυβο είναι στα πολύ καλά επίπεδα της σειράς NEX!  Η νέα τεχνολογία αυτόματης εστίασης, Fast Hybrid AF, σε συνδυασμό με τα 10 καρέ το δευτερόλεπτο εξασφαλίζουν ότι θα παγώσετε και το πιο γρήγορο αντικείμενο, ενώ η δυνατότητα λήψης RAW απελευθερώνει την δημιουργικότητα σας.  Στο ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο η NEX-6 ακολουθεί τα χνάρια της 7άρας.  Η Sony τοποθετεί και εδώ ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο υψηλής ανάλυσης 2.36 εκατομμυρίων dots!!  και τεχνολογίας  XGA OLED Tru-Finder™ EVF, το οποίο καλύπτει το 100% του κάδρου της μηχανής!  Συνδυαστικά η οθόνη των 3″, Xtra Fine LCD™ μπορεί να κινηθεί 90° πάνω και 45° κάτω μετατρέποντας την εμπειρία θέασης, σε οποιαδήποτε συνθήκη, απλή και ευχάριστη.  Στις σημαντικές προσθήκες, ευτυχώς η Sony άκουσε τις επιταγές των χρηστών και τοποθέτησε στο πάνω μέρος της μηχανής ένα επιλογέα (παρόμοιο με αυτόν που βρίσκουμε στις DSLR) με όλα τα βασικά προγράμματα (P/A/S/M)!  Στο video η μηχανή διατηρεί το Full HD 1920 x 1080 στα εντυπωσιακά 60fps με καταγραφή στερεοφωνικού ήχου!  Φυσικά όπως και στην NEX-5R, η NEX-6 δεν θα μπορούσε να μην έχει WiFi και συνδεσιμότητα με smartphone και tablets ενώ παράλληλα υποστηρίζει και κάρτες μνήμης SD EyeFi!  Έτσι μέσω της εφαρμογής PlayMemories Mobile™ που είναι διαθέσιμη και για iOS και για Android μπορούμε να μεταφέρουμε τις εικόνες μας ή αν θέλουμε χρησιμοποιώντας την επιλογή “Direct Upload” μέσα από την κάμερα να τις ανεβάσουμε απευθείας στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.  Η νέα πλατφόρμα PlayMemories Camera Apps που παρουσίασε η Sony με την NEX-5R μας επιτρέπει να κατεβάσουμε λειτουργίες στην κάμερα μας ανάλογα με τις προσωπικές μας επιλογές.  Ήδη μπορούμε να κατεβάσουμε τις εφαρμογές Picture Effect+”, “Multi Frame NR” και “Smart Remote Control” ενώ αναμένεται η κυκλοφορία και άλλων όπως “Bracket Pro”, “Photo Retouch”, “Time-Lapse” και “Cinematic Photo”.
Η NEX-6 θα κυκλοφορήσει μέσα στον Νοέμβριο, ως σώμα γύρω στα 750,00€ και σε κιτ με τον νέο 16-50mm power zoom (που θα δούμε στο αμέσως επόμενο άρθρο) στην τιμή των 900,00€!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

NEX NEX-6 PlayMemories Mobile
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!